Az EBRD pénzügyi alelnöke lesz Simor András

Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) pénzügyekért felelős alelnökévé - e minőségében pénzügyi vezérigazgatójává - nevezték ki októberi hatállyal Simor Andrást.

Az EBRD szerdai londoni bejelentése szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) volt elnöke Mafred Scheperst váltja e tisztségben. Schepers nyolc évig látta el ezt a feladatot a kelet- és közép-európai, valamint az egykori szovjet térség átalakulásának finanszírozására 1991-ben létrehozott londoni banknál.

Új pozíciójában Simor András az EBRD közvetítői, likviditás- és kockázatkezelési (treasury) tevékenységéért, a hitelszindikációs ügyletekért, a tőkepiaci fejlesztésért, a pénzügyi stratégia kidolgozásáért, a szakpolitikai, pénzügyi, költségvetési és üzleti tervezésért, valamint a tőkekezelési tevékenységért lesz felelős.

Sir Suma Chakrabarti, az EBRD elnöke a bejelentéshez fűzött méltatásában annak a véleményének adott hangot, hogy Simor András "hatalmas mennyiségű tapasztalat" birtokában veszi át új tisztségét. Sir Suma hozzátette: bízik abban, hogy az EBRD pénzügyei Simor András kinevezésével "biztos kezekben maradnak".

Az MNB volt elnöke már tavaly július óta az EBRD alelnöke, de eddig más területek tartoztak hozzá: az EBRD szakpolitikáért felelős alelnökeként a gazdasági átalakulást elősegítő stratégiák és gazdaságpolitikai intézkedések összehangolását, a támogatási pénzek mozgósítását és kezelését, valamint az EBRD és egyes külső szervezetek kapcsolattartását felügyelte.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.