Az Auchan nem zár be áruházat

Az Auchan Magyarország Kft. 19 áruházat és 16 töltőállomást üzemeltet Magyarországon, bezárást nem tervez - közölte a társaság pénteken az MTI megkeresésére.
Dominique Ducoux vezérigazgató írásos válasza szerint az Auchan Magyarország Kft. tervei nem változnak, hosszú távra tervez Magyarországon.

A társaság várakozásai szerint a vasárnapi zárva tartás miatt az aznap kieső forgalom a hét többi napján részben eloszlik, de a forgalom egy részét el is veszíthetik. A vállalat jelenleg is értelmezi a jogszabályi előírásokat és magyarázatait, de mindent meg fognak tenni a munkahelyek megőrzése érdekében - áll a válaszban.

A tájékoztatás szerint az Auchan Csoport nemzetközi szinten évek óta jelen van a kereskedelmi piacokon különböző tevékenységi formákkal, a társaságcsoporthoz hipermarketek, szupermarketek, e-kereskedelem, franchise-, valamint kis alapterületű egységek is tartoznak. Az e-kereskedelmi, a kis alapterületű egységek, vagy a franchise partnerségi lehetőségek már jó ideje foglalkoztatják a céget Magyarországon is - közölték.

Az áruházlánc az elmúlt 17 évben mintegy 200 milliárd forintot fektetett be Magyarországon. Tavaly 5 milliárd forintot fordítottak beruházásokra, ennek felét az elmúlt évben átadott 5 töltőállomás jelentette. Emlékeztettek arra is, még nincs egy hónapja, hogy az utolsó két benzinkutat átadták, Miskolcon már a másodikat, a budaörsi kútnál pedig elektromos autók töltésére is lehetőség van.

Az Auchan Magyarország Kft. éves bruttó forgalma elérte a 324 milliárd forintot 2013-ban, ami 8 százalékkal több a 299,5 milliárd forintos az előző évinél. A jelenlegi 1500 beszállító 90 százaléka, 1350 magyar.

Az áruházlánc csaknem 7000 munkavállalót foglalkoztat Magyarországon, köztük több mint 360 megváltozott munkaképességű munkatársat. A tervek szerint 2018 végére mintegy 1000 megváltozott munkaképességű dolgozót foglalkoztatnának.A kiskereskedelmet érintő jogszabály-változások elfogadása után a Tesco 13 magyarországi üzletének bezárását jelentette be. Több mint 500 munkavállaló munkahelye szűnik meg, de lesz, akinek új állást kínálnak - közölte a vállalat hétfőn.

A Spar korábban azt közölte, hogy a tervezett mintegy 18 milliárd forint helyett kevesebb mint 8 milliárd forint befektetést hajtanak végre 2015-ben, elhalasztják nyolc új üzlet megnyitását, és nagyjából 30 áruház felújítását. A társaság a tervek szerint a franchise rendszerben működő üzleteinek számát növelné. A CBA közlése szerint a vasárnapi zárva tartás miatt nem lesz forgalomcsökkenés, és amiatt egyetlen munkahelyet sem szüntetnek meg.

A vasárnapi zárva tartással kapcsolatban Komoróczki István, a Coop üzletlánc szóvivője és Kujbus Tibor, a Reál Hungária Élelmiszer Kft. ügyvezető igazgatója is úgy nyilatkozott az MTI-nek korábban, hogy az intézkedés nem jár létszámcsökkenéssel, forgalomvisszaeséssel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.