Az Aberdeen Infrastructure az úr az M6-os koncessziós cégében

A GVH engedélyezte az Aberdeen Infrastructure (Holdco) B.V. irányításszerzését az M6 Duna Autópálya Koncessziós Zrt. felett.
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) nyolc napon belüli, indokolás nélküli egyszerűsített döntésben engedélyezte az ügyletet.

Az M6 Duna Autópálya Koncessziós Zrt.-t az M6-os autópálya Érdi tető, valamint az M6-os és az M8-as dunaújvárosi kapcsolódása közötti szakaszának koncessziós szerződés szerinti tervezésére, építésére, felújítására, karbantartására és üzemeltetésére hozták létre.

Az Aberdeen Infrastructure (Holdco) B.V. eddig is részvényes volt: a most engedélyezett ügylettel a részvények 20 százalékát szerzi meg a Swietelsky International Baugesellschaft m.b.H.-tól. Ezzel viszont már a holland cég nevezheti ki a vezető tisztségviselők többségét.

A GVH ismerteti: a bürokráciacsökkentés jegyében sommás eljárással döntött, aminek előfeltétele a szükséges iratok hiánytalan benyújtása és az, hogy az ügylet nyilvánvalóan ne csökkentse jelentősen az érintett piacon zajló versenyt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.