Átszervezték az MVM vezetőségét

Átszervezte az állami MVM Magyar Villamos Művek vezetőségét a francia GDF Sueztől leigazolt új elnök-vezérigazgató, Csiba Péter.

Csiba Péter, az MVM Magyar Villamos Művek néhány hónapja kinevezett elnök-vezérigazgatója - aki a francia GDF Sueztől érkezett - szeptember 15-i hatállyal átszervezte az állami áramholding vezetőségét. Eszerint több igazgatóból vezérigazgató-helyettes lett, akik korábbi igazgatók tevékenységét is átvéve, kibővített területeket felügyelnek tovább. Így Bally Attila eddigi kereskedelmi igazgató - aki Csiba Pétert megelőzően néhány hétig megbízottként a vezérigazgatói posztot is ellátta - mostantól az egy üzletágba szervezett villamosenergia- és földgázkereskedelmet irányítja kereskedelmi vezérigazgató-helyettesként - derül ki az MVM közleményéből. (Ezzel megszűnhet Králik Gábor földgázüzletági igazgató posztja.) A termelési és műszaki területet Barócsi Zoltán termelési és műszaki vezérigazgató-helyettes vezeti a jövőben; eddig a feladatot igazgatóként Leber Ferenc látta el. A pénzügyi, szolgáltatási és kockázatkezelési területeket továbbra is Kóbor György eddigi gazdasági igazgató irányítja gazdasági vezérhelyettesként.

már a 2010-es Fidesz-győzelem után is az MVM vezetőségébe várt Ugron Gáspár számára új, úgynevezett operatív vezérigazgató-helyettesi posztot hoztak létre. A közlemény alapján ily formán irányítja a jövőben a kormányzati, külügyi és szabályozói kapcsolatokat, a megújulókat, az új üzleti területeket, a humán erőforrást, a minőség- és folyamatmenedzsmentet, a környezetvédelmet, a vagyongazdálkodást, a létesítményüzemeltetést és a flottakezelést is.

A közvetlenül az elnök-vezérigazgató alá rendelt stratégiai, jogi, biztonsági és kommunikációs területek a továbbiakban is önálló igazgatóságokként működnek. Az ő személyükre a közlemény nem tér ki és az MVM-menedzsment aktuális listája jelenleg nem is érhető el honlapjukon. A ma délelőtti, már a cseréket követő változat tanúsága szerint a stratégiai és üzletfejlesztési igazgatói poszton Tokai Magdolnát Tótth András váltja. A megbízott jogi igazgató Cseh Tamás, a biztonsági pedig Tamási Gábor maradt. A megbízott kommunikációs igazgató pedig - mint arról beszámoltunk - Bentzik Réka. Nemzetközi kapcsolatok igazgatói poszt, amit eddig Harmati György látott el, nem szerepelt a frissített listán. Ez a feladat mostantól alighanem szintén Ugron Gáspárhoz került.

A közlemény a szervezeti változtatást - mely szerint az értékteremtő és főbb támogató folyamatok csoportszintű irányítását vezérigazgató-helyettesek veszik át - a növekedéssel, a fejlődéssel, a sikeres és stabil működéssel, az ellátásbiztonsággal, a mindennapok működésével, a megfizethető energiaárakkal, a hatékonyságjavítással és az eddiginél is meghatározóbb térségi szerep elérésével indokolja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.