Államcsőd előtt? Ausztriába mentik a pénzüket a magyarok

Külföldre, elsősorban osztrák bankokba mentik megtakarításaikat a magyarok. Az országból ömlik ki a pénz.

Akad olyan ausztriai bank, ahol a két ünnep között már minden időpont betelt, annyi magyar jelentkezett be számlanyitásra  – tudta meg az azenpenzem.hu. Az elmúlt napokban szaporodott meg jelentősen azok száma, akik pénzüket már csak a határon túl érzik biztonságban.

Nyáron nagyon sok magyar indult Ausztriába, hogy legalább pénze egy részét ott helyezze el. Ezt követően azonban határozottan csökkent az érdeklődés, egészen a múlt hétig – tudta meg a lap egy kinti hitelintézetnél. Jelenleg viszont tömegessé vált a magyarok jelentkezése.

Nagyon sokan takarékbetétkönyvet váltanak ki, aminek nincs semmilyen fenntartási költsége, és a szokásosnál valamivel magasabb (a magyarországi bankok által ajánlottnak azonban ez még így sem éri el a felét sem) kamatot fizet. Bőven akadnak azonban olyanok is, akik folyószámlát, ehhez kártyát, sőt internetes kapcsolatot is igényelnek.

A határ közelében nem egy pénzintézet kifejezetten invitálja a magyarokat. A magyar nyelvű ügyintézésnek azonban ára van. Az ezeknél a bankoknál kínált kondíciók ugyanis általában kedvezőtlenebbek, mintha valaki például Bécsben nyitna számlát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.