A távközlési cégek kontójára adna több pénzt a kormány az iskoláknak

Ma zárul a 2014-es költségvetés általános vitája a Parlamentben, közben pedig sorra érkeznek a módosító javaslatok. Ezek közül érthető módon a kormánypárti beadványok a legérdekesebbek - írta a portfolio.hu.

Fideszes képviselők eddig 4 módosító javaslatot nyújtottak be, amelyből 3 elérhető. Ezek közül az egyik legérdekesebb a Szakács Imre kormánypárti honatya által benyújtott javaslat. Ezek szerint 27 milliárd forinttal több jutna a közoktatási célú humánszolgáltatás és kiegészítő támogatásra. A képviselő ezt a többletforrást részben az iskolákban nem pedagógusként (gazdasági ügyintéző, portás, karbantartó, takarító, iskolaorvos) dolgozóknak adná. Másrészt a pedagógusok továbbképzésére 200 millió forint jutna, valamint a működési támogatás is növekedne 10 milliárd forinttal az eredetihez képest. 

A kormánypárti képviselő egyszerűen teremtené elő a 27 milliárd forintos plusz kiadás fedezetét: egy tollvonással ennyivel megemelné a frekvenciahasznosításból tervezett 120 milliárd forintos bevételt. Vagyis a telekomcégekkel fizettetnék meg a költekezést - írja a portfolio.hu.

A Költségvetési Tanács után legutóbb épp a Magyar Nemzeti Bank mutatott rá arra, hogy bizonytalan a frekvenciaértékesítésből tervezett bevételi összeg teljesülése. A jegybank szakértői egyenesen azt írták: "kérdéses, hogy képesek és hajlandóak-e a szolgáltatók megfizetni a tervezett összeget az új frekvenciákért a korábbi frekvenciavásárlások után, megnövekedett fiskális terhek mellett".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.