A miniszter leállította a balatoni halászatot

Leállította és megszüntette a balatoni halászatot Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. A döntést azzal indokolta, hogy sok kritika érte a hasznosítót. Erről viszont ők nem értesültek.

Leállította és megszüntette a balatoni halászatot Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter - a tárcavezető erről hétfőn Tiszafüreden tartott sajtótájékoztatóján beszélt. Ahol a halászatról szóló törvényt ismertette a miniszter – számol be a Somogytv.hu. A döntést azzal indokolta Fazekas Sándor, hogy sok kritika érte a hasznosítót.

Halőr a Balatonon - mire kell figyelni?
balatoni halászat, halőr illegális hálóból menekít

A tv internetes oldala szerint Fazekas azt mondta: meggyőződése, hogy ezáltal nagy lehetőséghez jutnak a horgászok, mert övék a Balaton vízfelülete. Én bízom benne, hogy ez a döntés, majd kiállja az idő próbáját. Sok panasz érkezett.

A tárcavezető kitért arra, hogy szinte kizárólag kifogások voltak a társasággal kapcsolatban az elmúlt néhány hétben. Sérült halakról, vízen éktelenkedő haltetemekről érkezett panasz. Ezért felül kell vizsgálni, hogy egyáltalán szükség van-e egy ilyen szervezetre a Balatonon. A Vidékfejlesztési Minisztérium közlése szerint, Fazekas Sándor határozatlan időre állította le a társaság tevékenységét és azt is vizsgálni fogják, hogy egy a Tisza-tavi modellhez hasonló gazdálkodási rendszer megvalósítható lenne-e. Ugyanis az már egy jól bevált módszernek mutatkozott.

Füstös Gábor, vezérigazgató, Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezetője azt mondta – már a Infopapa.hu oldalnak –, semmilyen tájékoztatást nem kaptak, hogy a cég tevékenységével szemben problémák, elégedetlenség merült volna fel. Ez az információ annyira új, hogy öntől, most hallom először – kommentálta röviden a hírt a Balatoni Halászati Nonprofit Zrt. vezetője. Hozzátette, a november 27-i II. Balatoni Halgazdálkodási Fórumon elhangzottak jól tükrözik a horgásztársadalom hozzáállását a társaság munkájához, vagyis nem észlelte azokat a kritikai hangokat, melyet a minisztériumi közlemény említ. ”További hozzáfűzni valóm jelenleg nincs a kérdéshez” – közölte Füstös Gábor.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.