A Malév GH fennmaradásában segít a Wizz Airrel kötött szerződés

A Malév GH földi kiszolgálócég fennmaradását szolgálja a Wizz Air diszkont-légitársasággal megkötött szerződés. A három évre 2 milliárd forintos bevételt jelentő üzlet a GH vezérigazgatója szerint csak a túléléshez elegendő.

Limburger Lóránt elmondta, hogy a diszkontcég földi kiszolgálásának megszerzéséért nagy versenyben nyertek a Liszt Ferenc-reptéren tevékenykedő másik két szolgáltatóval szemben. Bár a Wizz Airrel kötött szerződés évente mintegy 6000 gép kiszolgálását jelenti, ez a szám mintegy negyede a Malév korábbi, 23000-es éves járatmennyiségének. A bevétel azonban arányaiban jóval alacsonyabb, s mint korábban beszámoltunk róla, a megváltozott helyi viszonyok között csak erős versenyben tudta a cég megszerezni a megbízatást.

A feladathoz néhány munkavállaló felvételét tervezi a GH. Limburger Lóránt azonban emlékeztetett arra, hogy a Malév február 3-i leállása miatt több mint 400 munkavállalójától vált meg a földi kiszolgáló cég.

A hazai piac egyelőre nem tartogat jelentős növekedési potenciált, a Budapestről közlekedő légitársaságok már mind évekre elköteleződtek valamelyik földi kiszolgáló mellett. A Wizz Air mellett a közelmúltban az Ural légitársaság földi kiszolgálását tudta megszerezni a Malév GH, de ez heti egy járatot jelent csak.

A lehetőségeket azonban továbbra is figyelik, hiszen a Malév által hagyott piaci rést a vezérigazgató szerint még messze nem töltötte be a többi társaság. A takarékossági intézkedéseket is tovább folytatják, ezzel Limburger Lóránt szerint az idén még súlyosan veszteséges cég 2013-ra nullszaldósan tevékenykedhet majd.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. júniusban jelentette be, hogy a Malév leányvállalatai tovább működhetnek, miután a felszámolás alatt álló Malév Zrt., a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt., valamint a 100 százalékos állami tulajdonban lévő Tiszavíz Vízerőmű Kft. szerződést kötött csütörtökön a Malév leányvállalatai részesedéseinek tulajdonszerzéséről, és a velük kapcsolatos követelések, tartozások átvállalásáról, a tervezett tőkerendezéssel összefüggésben. A Malév GH így kikerült a felszámolás alatti Malév leányvállalati köréből, tevékenységét normál üzletmenet mellett folytathatja – fogalmazott az MNV.

A GH 800 millió forintos tőkeemelésének így fele jött az MNV-től, a másik fele a Tiszavíztől.

A túlélést segítik
Wizz Air fapados légitársaság
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.