INA-ügy: a magyar ügyészség ellenáll a horvátnak, de nyomozást indít

A Legfőbb Ügyészség megtagadta a horvát ügyészségtől az INA-ügyben érkezett jogsegélykérelem teljesítését, de ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el. A horvát politikusok ellen korrupció gyanújával folyó ottani eljárás során horvát sajtóértesülések szerint korábban Hernádi Zsolt Mol-vezér neve is felmerülhetett.

A Legfőbb Ügyészség (LÜ) a hatályos jogsegélyegyezmény alapján megtagadta a horvát ügyészségtől érkezett jogsegélykérelem teljesítését - közölte a Legfőbb Ügyészség az MTI-vel csütörtökön.

A Legfőbb Ügyészség kiemelte: a kérelmet ugyanakkor tartalma szerint feljelentésnek értékelték, és erre tekintettel ismeretlen tettes ellen nyomozást rendeltek el. A jogsegélykérelem személyre vonatkozó gyanút megalapozó adatot nem tartalmazott.

A Legfőbb Ügyészség ez év július 6-án az közölte MTI-vel, hogy a horvát ügyészség jogsegélykérelemmel fordult a magyar ügyészséghez a horvát félnél folyó, az INA nevű horvát nemzeti olajtársasággal kapcsolatos ügyben. A megkeresés kiadatási kérelmet nem tartalmazott.

A horvát sajtó korábbi értesülései szerint az előző horvát miniszterelnök illetve gazdasági miniszter ellen korrupció gyanújával folyó eljárás során terhelő vallomás érkezhetett Hernádi Zsoltra, a Mol elnök-vezérigazgatójára. A Mol az INA irányító tulajdonosa.

MOL tulajdonban lévő INA benzinkút
MOL tulajdonban lévő INA benzinkút az M7-es autópályán, Zalakaros közelében. 2011.04.04. Fotó: Móricz Simon
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.