A magyar Nokia-gyár is a Microsofthoz kerül

A frissen bejelentett Microsoft–Nokia-ügylettel a finn mobiltársaság gyára is az amerikai szoftvermulti kötelékébe kerül. Ez a magyar üzemre nézve a mostani helyzetnél nem jelent nagyobb veszélyt – fogalmaznak a cégnél.

Ugyan az adásvételt még több fórumon is jóvá kell hagyni, a Nokia komáromi gyárában lapunknak azt mondták, hogy ha a folyamat lezárul, akkor a gyár összes mostani dolgozója "a Microsoft kötelékébe kerül". Hogy ennek milyen hatása lesz az üzem életére, még nem tudni – jegyezte meg forrásunk –, ám annyi biztosnak látszik, hogy a finn cég európai üzemi tanácsát a napokban összehívják.

Újabb kilencszáz ember kerül az utcára Komáromban
Workers leave after finishing a shift at the Nokia phone assembly plant in Komarom, 85 km (52.8 miles) west of Budapest February 8, 2012. Struggling Finnish phone maker Nokia plans to cut 4,000 more jobs at its plants, 2,300 of them in Hungary, as it seeks to cut costs by moving smartphone assembly work to Asia. REUTERS/Laszlo Balogh (HUNGARY - Tags: BUSINESS INDUSTRIAL EMPLOYMENT)

A mostani bejelentés nem jelent nagyobb veszélyt az társaság életére, mint a jelenlegi állapot, amikor a Nokia a tulajdonos – tették hozzá. Ezt kell most elmagyarázni a dolgozóknak – jegyezték meg.

A Nokia komáromi gyárában – saját állományban – 1700-1800 ember dolgozik. Ez a létszám a tavalyi drámai létszámcsökkentés után alakult ki, amikor is a telekommunikációs vállalat év végig 2300 embert küldött el magyar részlegétől. Nem csak a magyar üzemet érintette akkor ez a lépés, hiszen Komáromból, Reynosából (Mexikó) és Salóból (Finnország) összesen 4000 dolgozótól váltak meg. A gyártást ezekről a helyszínekről a Nokia ázsiai gyáraiba helyezték át.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.