A magyar élemiszerben 95 százalék hazainak kellene lennie

Szigorú szabályozást ígért Font Sándor fideszes képviselő abban a kérdésben, hogy milyen kritériumok alapján lehetne egy terméket magyarnak nevezni.

A kormányzat célja, hogy a lakosság minél több hazai élelmiszert fogyasszon - mondta a képviselő, aki egyben az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának elnöke, az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetségének (ÉFOSZ) éves tisztújító közgyűlésén.

Rámutatott: konkrétan meg kell határozni azt, hogy mi számít magyar terméknek a jövőben az élelmiszerpiacon.

Szabályozás szigorú lesz vizionálta. A magyar élelmiszereknek Magyarországon kell készülniük, várhatóan legalább 95 százalék magyar alapanyag felhasználásával. További intézkedéseket kilátásba helyezett, példaként említette, hogy az élelmiszerek jelenlegi magas áfa-kulcsának csökkentése elkerülhetetlennek tűnik, továbbá fenn kívánják tartani Magyarország GMO-mentességét is.

A politikus elmondása szerint a kormány idei gazdasági intézkedései nyomán a jövő évi költségvetésben előreláthatólag mintegy 1000-1200 milliárd forint többletforrás keletkezik. Az intézkedések másik hozadéka, hogy Magyarország még az ősszel egy osztállyal feljebb kerülhet a minősítő intézetek adósbesorolásában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.