A Főtaxi állhat be a ferihegyi drosztra

Információink szerint a Főtaxi nyerte a repülőtéri tendert, így december közepén már az ő autóik szállíthatják az utasok, feltéve, hogy a Zóna levonul a drosztokról.

A Főtaxi nyerte a Budapest Airport Zrt. taxitenderét - szól egy bejegyzés a hallotaxi.hu egyik fórumán. Az értesülést érdeklődésünkre több magát megnevezni nem kívánó, de egymástól független forrás megerősítette. Információink szerint a repülőtérüzemeltető a pályázatok értékelése során a második helyre a City Taxit, míg a harmadik helyre a 6x6 ajánlatát sorolta, míg a Budapest Taxi nem adott be ajánlatot. Nem adhatott be ilyet a Tele5-Rádió konzorcium sem, mert a tömörülést meg sem hívták a tenderbe. Ez utóbbi azonban már nem új információ, noha hivatalosan senki nem erősítette meg.

Lapunk kereste a Budapest Airport képviselőjét is, de Hardy Mihály egyelőre nem kívánta kommentálni az információnkat. A BA Zrt. október elején, szerződésszegésre hivatkozva mondta fel a szerződést a jelenlegi szolgáltatóval, a Zóna Taxi Kft.-vel, amelyhez májusig tartó határozott idejű szerződés kötötte.

Ezidáig egyetlen fél sem kommentálta azt az információnkat, hogy a Zóna több tízmilliós tartozása miatt került sor kenyértörésre, sőt, a Zóna pont a BA tartozására hivatkozva próbált felszámolási eljárást indítani a reptér ellen, amelyet végül a bíróság a múlt héten elutasított.

Veres István azonban többször közölte: ellentmondanak a BA szerződésbontásának, és nem vonulnak le a drosztokról, így alighanem kemény csata lesz kierőszakolni, hogy a Főtaxi birtokba vehesse a drosztokat. A Budapest Airport minden bizonnyal minden eszközt megmozgat majd, hogy az utasok szállítása zavartalan maradhasson, de a Zóna is ugyenezt fogja tenni a saját üzlete érdekében. A taxipiacot ismerők attól tartanak, hogy látványos csaták színterévé válhat a Ferihegyi Repülőtér.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.