A Danubius első féléves vesztesége 706 millió forint

Csökkentette veszteségét a Danubius Hotels Nyrt., a cég az első félévben 706 millió forint adózás előtti veszteséget könyvelt el.

Csökkentette veszteségét a Danubius Hotels Nyrt.; a cég az első félévben 706 millió forint adózás előtti veszteséget könyvelt el a tavaly azonos időszaki 2,59 milliárd forintos mínusz után, bevétele pedig 2 százalékkal 19,44 milliárd forintra nőtt - közölte a szállodatársaság hétfőn a nemzetközi szabvány szerinti (IFRS) konszolidált, nem auditált jelentésében a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A magyarországi szegmens bevétele a jelentés szerint 2011 első hat hónapjában 11,2 milliárd forint volt, ami 2 százalékos növekedést jelent, mivel a szállodák foglaltsága 1,6 százalékponttal, 51,3-ról 52,9 százalékra nőtt.

Tekintettel a költségek csupán mérsékelt növekedésére, valamint a foglaltság pozitív alakulására, az üzemi veszteség érdemben nem változott az év első felében, és 1,15 milliárd forint volt, azonban a második negyedévi üzemi eredmény 73 százalékos növekedés mellett 0,5 milliárd forintot tett ki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.