A Sziget alatt drágább a fővárosi szállás

A Sziget fesztivál ideje alatt megugranak a budapesti szállásárak. Az átlag ilyenkor közel 28 ezer forint per fő per éj.
Mintegy 15 százalékkal emelkednek a szállásárak Budapesten a Sziget fesztivál ideje alatt: augusztus első hetében a szállásárak átlag 27 ezer 879 forint körül alakulnak, a fesztivál idejére - augusztus második hetére - azonban elérhetik a 31 830 forintot is - közölte a trivago.hu szálláskereső weboldal csütörtökön az MTI-vel.

Akárcsak a nemrég véget ért Forma-1-es hétvégén, a közelgő Sziget fesztivál ideje alatt is a három- és négycsillagos szállások a legnépszerűbbek: a négycsillagos hoteleket a külföldiek 52 százaléka, a magyaroknak pedig 43 százaléka keresi. A magyarok körében 45 százalékos aránnyal azonban a háromcsillagos szállások a kedveltebbek - derül ki a szálláskereső weboldal felméréséből.

A budapesti ötcsillagos szállodák iránt a magyarok mindössze 5-7, a külföldi vendégek 10-17 százaléka érdeklődik - tették hozzá. A trivago.hu-n keresztüli szálláskeresések alapján a szlovákok, horvátok, lengyelek, finnek, csehek kattintottak a legnagyobb számban a Sziget Fesztivál idején kivehető szállásokra, de nagy volt az érdeklődés a németek, az osztrákok, a belgák és a szerbek részéről is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.