A Spar és a Philip Morris fizetni fog!

Keményen ostorozta Lázár János a szokásos Kormányinfó sajtótájékoztatón Elzbieta Bienkowska belső piaci EU-biztost. Szerinte a Spar és a Philip Morris jelentette fel Magyarországot Brüsszelben, és az Európai Bizottság a multik érdekeit képviselve hozott döntést az élelmiszerlánc felügyeleti díjának, illetve a dohányipari különadónak a felfüggesztéséről.

A kormány kész a jogi vitára, megvédi az igazát – hangoztatta Lázár János, de azt is határozottan kijelentette: akik feljelentették Magyarországot Brüsszelben, „fizetni fognak majd”. Esetleg más jogcímen – tette hozzá.

A belső piaci biztos Index-interjújában korábban nehezményezte a magyar kormány túlzóan patrióta gazdaságpolitikáját, mondván, ha Magyarország pénzt kap a regionális uniós támogatásokból, cserébe meg kellene nyitnia a piacát a többiek előtt is.

Lázár János e nyilatkozatra reagálva ezúttal is úgy magyarázta a patrióta gazdaságpolitikát, hogy a magyar kormány az eddig a külföldieknél lévő jogokat méltányosan visszaszerzi a magyar társadalom számára, és azt lehetőség szerint szét is osztja.

Az Európai Bizottság részéről a nemzeti trafikellátó koncessziós jogával, illetve a pályázatokkal kapcsolatban nem fogalmaztak meg sem kérdéseket, sem kifogásokat – mondta Lázár János kérdésünkre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.