A Nyugatit is bezárja a MÁV?

Belelendült fővárosi pályaudvarai bezárásába a MÁV. A nemzeti vasúttársaság a Déli után a Nyugati pályaudvart is bezárhatja a nyár közepén két hétre. Döntés még nincs, csak karbantartási terv.

Az IHO.hu azt írja, a teljes Nyugati pályaudvaron vágányzár lesz június 22. és július 6. között. A vágányzári információik szerint a MÁV vágányfelújítást, felsővezetéki és biztosító berendezési karbantartást tervez. És mivel az egész állomást kizárják a forgalomból, nemcsak az állomási vágányokon végezhetnek munkát, hanem akár a Ferdinánd-híd és a Városligeti elágazás környékén is.

A személyvonatok sorsa még kérdéses. Nem lehet tudni, hogy Rákosrendezőt nevezik-e ki új végállomásnak, vagy a váci vonatokat tovább közlekedtetik a 100-as vonalon. Mindenesetre úgy tartják: Zugló, Kőbánya alsó és Kőbánya-Kispest is jobb BKK-s átszállási kapcsolatokkal bír, mint Rákosrendező.

Lapunk a MÁV-ot is megkérdezte a Nyugati pályaudvar bezárásának lehetőségéről. A társaságnál későbbre ígértek választ. Annyit azonban elárultak: a 2015-ös karbantartási tervben a beruházás szerep, ám végrehajtásáról még nincs döntés. De azt mondják, az utasokat időben tájékoztatják az esetleges forgalmi változásokról.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.