A németek szakembert, az angolok melóst keresnek

Németországban legkönnyebben a szakmunkások tudnak elhelyezkedni, a Tjobs.hu álláskeresési platform adatai szerint. Az 1330 ajánlat közül kiemelkednek a CNC esztergályos és marós, a hegesztő, klímaszerelő és elektrotechnikus szakembert kereső ajánlatok, de nem halnak éhen a hidegburkolók, autófényezők, asztalosok és bádogosok sem. Az egészségügyi szektor leginkább ápolónőket, otthoni idősápolókat, aneszteziológusokat, szakorvosokat, segédorvosokat és nőgyógyászokat toboroz. A vendéglátóiparban gyorséttermi menedzsereket, pultosokat, felszolgálókat, szakácsokat és tengerparton elhelyezkedő étterembe alkalmaznak személyzetet.

A britek inkább a fizikai munkára keresik a kelet-európaiakat, emellett a gyerekápolás, gyerekgondozás emelkedik ki a kínálatból. Egyre több kérés érkezik Angliából raktári munkákhoz, de textil, kozmetikai szerek, elektronikai cikkek és élelmiszerek raktári pakolászására is keresnek fitt munkaerőt. Emellett aki szereti a kihívásokat, az jelentkezhet mozgó vidámparkban meghirdetett alkalmi munkára is – itt valószínűleg a felépítésben és bontásban találhat magának feladatot a cirkuszról és oroszlánidomításról lemaradt munkavállaló.

Dubaiba sem csak vetkőzni hívják a magyar nőket: a világ egyik vezető légitársasága száz magyar ápolónőt toborozna a saját légi személyzete ellátására, emellett pedig 200 szülésznőt is keresnek. A bérezés 2570-2767 euró között mozog, emellett évente repülőjegyet biztosítanak haza, orvosi biztosítást, fizetett túlórát és fizetett szabadságot is. Az ápolónőket az Emírségekben található légitársaság magánklinikájára várják. Az elvárás legalább 3 év kórházi, nővéri tapasztalat, ápolónői diploma vagy oklevél és felsőfokú angol nyelvtudás (arab nyelvtudás előny).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.