A Molé az öt északi-tengeri mező-részesedés

A Mol véglegesen részesedést vásárolt az Egyesült Királyság északi-tengeri kontinentális talapzatán lévő öt szénhidrogénmezőből.
A Mol-csoport sikeresen lezárta a korábban bejelentett részesedés adásvételét a német Wintershall-lal, amely 14 kutatási-termelési licenc részesedést érint az Északi-tengeren - közölte az olajtársaság.

A részesedés adásvételi szerződés szerint, amelyet 2013. december 12-én jelentett be a Mol-csoport, 14 kutatási-termelési licenc részesedést vásárolt az Egyesült Királyság kontinentális talapzatán.

Az átvett portfólió magában foglalja a Broom 29 százalékos, a Catcher 20 százalékos, a Cladhan 33,5 százalékos, valamint a Scolty és Crathes mezők 50 százalékos nem operátori részesedését. Szintén a tranzakció része a Wintershall Sullom Voe terminálban és Brent vezetékrendszerben meglévő tulajdoni hányadának átvétele.

A Mol-csoport egyúttal irodát is nyitott Aberdeenben, ezáltal támogatva a gördülékeny működést és a jövőbeli régiós terjeszkedést. "Az Északi-tenger egy nagyon vonzó térség és a Mol-csoport szándékában áll kiterjeszteni régiós jelenlétét. Célunk, hogy részt vehessünk a kutatási jogokra kiírt pályázatokon és mihamarabb operátorként is megjelenjünk" – mondta Alexander Dodds, a Mol-csoport kutatás-termelési ügyvezető igazgatója.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.