A magyar autós álma: a 11 éves Merci

Idén 120 ezernél is több külföldi használt autót hoznak be Magyarországra. A Volkswagen és a Ford után meglepően népszerűek a márkás, de öreg kocsik: az Audi, a BMW és Mercedes. Átlagéletkoruk 11 év.

Hétszer annyi használt külföldi autó érkezik idén Magyarországra, mint 2010-ben - írja a delmagyar.hu. Egy évben 550 ezer autó cserél gazdát hazánkban – ennek egyre nagyobb része Nyugatról behozott használt autó. Idén már 120 ezer lehet köztük a külföldről behozott, öregecskedő gépkocsi. A magyarok a 11 éves lestrapált Mercedesben bíznak.

A forgalmat növeli kissé, hogy a régi hitelek egy része végre lejár. Ám a vevők nem vesznek föl újra hitelt, mindent készpénzzel igyekeznek kiegyenlíteni. Minőségi problémák is vannak. Sokan úgy találják, még mindig jobb egy sok ezer kilométert futott, presztízses, megbízható nyugati márka, mint egy újabb évjáratú, itthon is gyártott gépjármű.

Magyarországon továbbra is csekély a vásárlóerő, hogy új kocsit vegyenek az emberek. A használt gépjárművek kereslete kicsi, mert a gazdasági válság idején piacra került kocsik nagy részét használják ma is.

Egy domaszéki autókereskedő azt hangsúlyozta a lapnak: a tendenciában semmi örömteli nincsen, mert a régi motorok fogyasztása és károsanyag-kibocsátása sokkal magasabb, mint az újaké. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.