A Lamborghini karosszérialelemei is Győrben készülnek

Bővíti szerszámgyárát a győri Audi Hungaria, 15 ezer négyzetméterrel lesz nagyobb az üzem. Az összes Lamborghini-modell karosszériájának valamennyi nem szénszálú eleme itt készül.

Évente 300 ezer karosszériaelemet állít elő az Audi, valamint a Volkswagen konszern 25 exkluzív- és sportmodelljéhez a német világcég győri leányvállalatának szerszámgyára. A most megkezdett bővítés eredményeként csak a szerszámüzemben 50 ezer négyzetméteren 600 munkatárs dolgozik majd. Az Audi Hungaria jelenleg 11 ezer 500 embert foglalkoztat a Rába-parti városban, tájékoztatott Lőre Péter, a társaság kommunikációs igazgatója.

Győrött a motorgyártás és járműszerelde 2013-ban a teljes gyártási folyamatot lefedő járműgyárrá bővült: présüzem, karosszériaüzem, lakkozó, járműszerelde épült. A vállalat több mint 900 millió eurót fordított az új járműgyártásba és ezzel 3 ezer új munkahelyet hozott létre.

Győrben gyártják az Audi A3 Limousine, az A3 Cabriolet és az Audi TT Coupé és Audi TT Roadster modelleket. 2006 óta az Audi Hungaria számos alumínium karosszériaelemet szállít Volkswagen-konszern különböző márkái, így például az Audi, a Porsche és a Lamborghini számára. Ezek a karosszériaelemek mind a szerszámgyárban készülnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.