A K&H most kezdi kiküldeni a leveleit

A K&H Bank a deviza alapú hitelek esetében 2015. június 15-ig köteles elszámolni ügyfeleivel, és ezen határidőig kell számukra kipostáznia az elszámolásról és forintosításról szóló leveleket, mivel a banknak a deviza alapú hitelek esetében az állammal szemben indított polgári peres eljárása felülvizsgálati eljárással fejeződött be.

A hitelintézet szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozzák: a peres eljárás felülvizsgálattal történt lezárulása csak és kizárólag az elszámoló levelek kiküldésének határidejét befolyásolja, más részletét, így az elszámolás számítási módját nem.
A K&H Bank 2015. március második felében a lízinges ügyfelekkel kezdte meg az elszámolásban érintett ügyletekre vonatkozóan a levelek kiküldését. A bank nagyságrendileg 200 ezer levelet fog kiküldeni - áll a K&H közleményében.

A vonatkozó hatályos jogszabályok alapján azoknak a pénzintézeteknek - amelyek nem fordultak bírósághoz, illetve az eljárás március 1-je előtt lezárult - 2015. április 30-ig kell postára adniuk a fogyasztói kölcsönszerződések elszámolását tartalmazó leveleket. Az április 30-án feladott küldeményeket - tekintettel a hosszú hétvégére - május 4-től kézbesíti a posta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.