A KÉSZ Németországba megy

Németországban nyitott új leányvállalatot a magyar tulajdonú KÉSZ-csoport. Első projektjüket már elnyerték Berlinben.

A társaság közleménye szerint Ukrajna, Románia, Szerbia, Oroszország és Fehéroroszország után a német piacon terjeszkedik a KÉSZ. A cégcsoport éves forgalmának átlagosan több mint 15 százalékát adták a külföldi leányvállalatok által megvalósított projektek, ezt az eredményt növelnék az új piacra lépéssel.

A választás azért esett Németországra, mert az előrejelzések komoly építőipari volumennövekedést prognosztizálnak, a német piac akár egymillió új lakást is képes lesz felvenni - idézi a közlemény Kovács Attilát, a KÉSZ-csoport alelnökét.

A cél Németországban évi 60-80 millió eurós forgalom elérése 2020-ra. Ahogy a csoport többi külföldi leányvállalatánál, ebben az esetben is irányelv, hogy minden kint megtermelt eredményt Magyarországon költsenek el - tette hozzá Kovács Attila.

Jelenleg folyamatban van a németországi leányvállalat, a KEMAG Deutschland GmbH infrastruktúrájának kiépítése, valamint a működéshez szükséges szakemberek bevonása. Ezzel együtt készülnek az első elnyert projekt, egy 220 lakásos, 5 szintes lakóház kivitelezésére Berlinben, 20 millió euró nagyságrendben.

Az új leányvállalat résztulajdonosa a német, de magyar gyökerekkel rendelkező Mundial AG ingatlanfejlesztő cég - közölte a KÉSZ.

A KÉSZ-csoport a német piacon abban látja sikerének kulcsát, hogy a hazai munkaerő és alapanyag exportálásával versenyképesebbek tudnak lenni a helyi építőipari cégeknél - áll a közleményben.

A KÉSZ 33 évvel ezelőtt gyakorlatilag családi vállalkozásként kezdte meg működését; mára holdinggá alakult, amely - a környező országokat is beleértve - több mint 1500 munkavállalót foglalkoztat, árbevétele pedig elérte a 70 milliárd forintot.

A KÉSZ-csoport a tagvállalatai révén jelen van Magyarországon az építőipari kivitelezés, az építőelem-gyártás, az ingatlanfejlesztés, a létesítmény-üzemeltetés, a flottamenedzsment és a környezetipar területén.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.