A győri Audi 442 millió euró nyereséget ért el

Az Audi Hungaria 7 milliárd 906 millió euró árbevételt ért el az elmúlt üzleti évben. Nyeresége pedig 442 millió euró volt – hangzott el az Audi AG ingolstadti anyaközpontjában tartott nemzetközi sajtótájékoztatón.

A magyar leányvállalat ismét rekordot ért el a motor- és járműgyártásban. Tavaly a Győrben készült motorok száma 22 ezer 520 darabbal átlépte a bűvös kétmilliót. 160 ezer 206 autó is legördült a gyártósorokról.

Az elmúlt üzleti évben az árbevétel 7 milliárd 906 eurót tett ki. (Egy évvel korábban ez a szám 7 milliárd 231 millió volt.) Érdeklődésünkre elmondták: az Audi Hungaria nyeresége tavaly 442 millió euró volt, mely 38 százalékos növekedést jelent. Az összberuházás a vállalat alapítása óta eléri a 8 milliárd 7 millió forintot.

Peter Kössler, az Audi Hungaria új ügyvezető igazgatója elmondta: 32 gyáregységben építik be a Győrött szerelt motorokat a világ minden táján. A Rába partján gyártott autómodelleket 63 országban adják el.

Az Audi Hungaria a konszern legnyereségesebb és legrugalmasabb vállalata – fogalmazott a pénzügyi eredmények alapján Axel Schifferer, a pénzügyekért felelős ügyvezető.

Knáb Erzsébet személyügyekért felelős igazgatótól megtudtuk: a cég 11 ezer 411 munkatársat foglalkoztat. Közvetve és közvetlenül 30 ezer embernek adnak munkát a győri régióban.

Az idei évről szólva Peter Kössler azt mondta: az új TT RS coupe sorozatgyártása indul el, és előkészítik egy új modell, a Q3-as összeszerelését. Emellett tizenöt új motorvariánst vezetnek be.

Időközben megbízható forrásból olyan információt kaptunk, hogy a Mercedes Magyarországon intenzíven növeli teljesítményét, s valahol az országban új gyárat is épít. Tudomásunk szerint Szijjáró Péter erről konkrét tárgyalásokat folytatott Stuttgartban.

Megkérdeztük Hubert Valtl professzort, az Audi Hungaria felügyelő bizottság elnökét, az AG igazgatótanácsának termelősért felelős tagját: a konkurencia terveinek ismeretében nem akarnak-­e ők is még erősebben a gázra lépni Győrben. Az elnök azt válaszolta: "Győrben igen lendületesen fejlődünk. Az új Q3­as gyártásához szükséges bővítéseken már dolgozunk, a többi egyelőre csak spekuláció."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.