A Sólyom szokatlan toborzásba fogott

Nagy gázzal indul a Sólyom. A társaság a légi közlekedésben ismert területek mindegyikére keres alkalmazottakat, igaz, a követelmények szokatlanok. Százezer forintért jelentkezhetnek a beszállítók is.

Harminckét pozícióra tett közzé álláshirdetéseket a Sólyom Airways, a magát induló magyar légitársaságként azonosító cég. A több napilapban, köztük a Népszabadságban is megjelent felhívásban műszaki, kereskedelmi, repülési, HR, valamint informatikai munkakörökbe is keresnek embert. A most meghirdetett pozíciók alapján elmondható, hogy a légi közlekedés csaknem minden területére toboroznak, ez alkalommal beosztott munkatársakat. Ami azt jelenti, hogy a vezetők már valószínűleg megvannak, de az is elképzelhető, hogy ezeket a kollégákat fejvadász cégek segítségével választják ki.

„A minőség egy mosollyal kezdődik” – indít a hirdetés, majd így folytatódik: "A Sólyom Hungarian Airways megkezdi munkatársai toborzását. Leendő kollégáinktól lojalitást, magas színvonalú munkát, utas-központú és ügyfélbarát kiszolgálást várunk el, melyért cserébe megfelelően arányos bérezést kínálunk."

A társaság keres légiutas-kísérőket, elsőtiszteket és parancsnokokat is, ám szokatlan, hogy a hirdetésben nem jelölték meg, milyen típusra keresnek személyzetet – márpedig a pilóták esetében ez döntő, hiszen az érvényes típusjogosításuk behatárolja, hová mehetnek dolgozni. Az utaskísérők és a pilóták hirdetése angol nyelvű, tehát vélhetően e területen nem csak a magyar piacról válogatnak. A hirdetésekben 1500 órás elsőtiszteket és háromezer órát repült kapitányokat keresnek.

További érdekesség, hogy a kiírás szerint a belföldi értékesítő vagy épp a call center jegyeladó munkatársak felvételi követleményei között nem szerepel a nemzetközi foglalási rendszerek kezelésének ismerete, sem pedig a manapság elterjedt bevételmaximalizáló revenue management rendszerek kezelése. 

A légitársaság toborzó honlapja egyébként még meglehetősen alapüzemmódban működik, a webszerkesztők például a Title mezőt (amely a böngészők füleiben jelenik meg, és ott általában az oldal neve szerepel) elfelejtették kitölteni, így a böngésző fülében az "untitled" felirat jelenik meg. (Az oldalt cikkünk írásakor alighanem még szerkeszthették, mert mintegy fél órával később már megjelent a fülben a Sólyom Airways felirat.)

Valamilyen orosz műszaki technológia igénybevételére is készülhet a cég, mert a műszaki asszisztens és a műszaki nyilvántartó munkakörben az angol mellett az orosz nyelv ismerete előnyt jelent a közzétett feltételek szerint. 

A Sólyom Befektetési és Vagyonkezelési Holding Kft. ezzel egy időben minősített beszállítói adatbázis (MBA) felépítését kezdte meg, ennek részletei a www.solyomair.com oldalon találhatók. Az adatbázis célja, hogy felmérje azon cégek körét, amelyek termékeikkel és szolgáltatásaikkal folyamatosan támogathatják a társaság üzemelését. A transzparencia jegyében az adatbázis nyilvános lesz. 

A MBA-listán való jelenlétért fizetni kell, méghozzá az elnyert szerződések értékének két százalékát, minimum százezer forintot. A jelentkezéshez szükséges dokumentáció ára árucsoportonként nyolcvanezer forint kis- és közepes vállalkozásoknak, afölött kétszázezer, állami cégeknek, szervezeteknek százezer, nonprofit cégeknek pedig ötvenezer forint. 

Tájékoztatnak, de nem nagyon
Sólyom Hungarian Airways
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.