250 milliárdos mentőcsomag Spanyolországnak?

Spanyol lapértesülés szerint az Európai Unió, a Nemzetközi Valutaalap és az USA pénzügyminisztériuma 250 milliárd eurós mentőcsomagot tervez összeállítani Spanyolország számára. Máris záporoznak a cáfolatok.

Spanyol lapértesülés szerint az Európai Unió, a Nemzetközi Valutaalap és az amerikai pénzügyminisztérium egy 250 milliárd eurós mentőcsomagot tervez összeállítani Spanyolország számára - írta az El Economista szerdai számában "a kibocsátóhoz közeli" hírforrásra hivatkozva.

A lap szerint a felvetést az IMF rendkívüli igazgatóság ülésén vitatták meg. Legutóbb a német Frankfurter Allgemeine Zeitung írta hétfőn kormányzati forrásokat idézve, hogy az EU országai hitellel készülnek segíteni Spanyolországot. A híresztelést kedden határozottan cáfolta a spanyol költségvetési államtitkár, kifejtve, hogy Spanyolországnak nincs szüksége pótlólagos finanszírozásra egyetlen nemzetközi intézménytől sem.

Tagadta a hír valóságtartalmát az Európai Bizottság és a német kormány is. A héten pénteken Spanyolországba utazik az IMF vezérigazgatója, aki José Luis Rodríguez Zapatero spanyol kormányfővel tárgyal. Ezzel kapcsolatban a spanyol kormányszóvivő még kedden azt mondta, hogy a látogatás nincs összefüggésben egy esetleges mentőcsomaggal.

Amadeu Altafaj bizottsági szóvivő kijelentette: "nagyon furcsa a lap értesülése, határozottan cáfolom azt".

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.