2017 nyarán búcsút inthetünk a roamingdíjaknak

2017 nyarán már nem fog roamingdíjat fizetni, aki külföldre utazik – írja az SG.hu az EU illetékes biztosára hivatkozva. 

„Az Európai Unióban valószínűleg 2017 második negyedévétől el fognak tűnni a roamingdíjak. Ebben minden bizonnyal nagyon hamar megállapodnak majd egymással a 28 tagállam kormányai, valamint az Európai Bizottság és az Európai Parlament képviselői” – mondta Günther Oettinger, az unió digitális területért és társadalomért felelős biztosa a német RP online oldalán megjelent írás szerint.

Az SG.hu összefoglalója szerint a korábbi tervek arról szóltak, hogy már jövőre, 2016-től teljesen megszűntek volna a roamingdíjak, de azt az Európai Bizottság május közepén megtorpedózta, mivel több kisebb tagország távközlési társaságai élesen elutasították az elképzelést. Ezután viszont az Európai Parlament és a fogyasztóvédő szervezetek tiltakoztak, így muszáj volt kompromisszumra jutni. A politikus hozzátette, hogy ha a roamingdíjak eltörlése 2017 közepén valósul meg, akkor a vállalatoknak egy évvel több idejük lesz az átállásra, és a fogyasztók számára még inkább világos lesz, mennyit profitálhatnak az egységes telekommunikációs belső piacból.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.