Egyesül a Libri és a Bookline

Összeolvad az elsősorban könyvesboltjairól ismert Libri Könyvkereskedelmi Kft. és a többi között a Bookline webáruházat üzemeltető, tőzsdén jegyzett Shopline-webáruház Nyrt. – jelentették be tegnap az érintettek.

Az egyesülő cégcsoport többsége, 67,7 százaléka a Libri-tulajdonos SQ Invest kezébe kerül, míg a Shopline jelenlegi többségi tulajdonosa, a Közép-európai Kiadó és Média Zrt. a részvények 27,31 százalékát tulajdonolja majd.

A társaság továbbra is tőzsdénmarad, de a kisrészvényeseknek az SQ Invest nyilvános vételi ajánlatot tesz. Az új cégcsoport szerteágazó leányvállalati struktúrával rendelkezik majd, az említett bolthálózat és webáruház mellett az érdekeltségi körébe tartozik egyebek között a Port.hu és a Fidelio internetes oldalak, a Fidelio és a Bóbita programmagazinok, valamint a több márkamagazint is kiadó Libri Média Kft., a több jelentős kiadót magában foglaló Libri Könyvkiadó Kft. többségi részesedése és a hazai e-könyv-piac legnagyobb szereplője, az eKönyv Magyarország Kft. 50 százalékos üzletrésze is.

A menedzsment tájékoztatása szerint a két anyacég együttműködése már az idén megkezdődik, rövid átvilágítást követően egységes működési és irányítási modellt alakítanak ki. A létrejövő társaság elképzelése alapján a jelenleg üzemeltetett márkák megmaradnának, tehát a dinamikus könyves webáruház, a Bookline, az univerzális webpláza, a Shopline és a Libri könyvesbolthálózat a jövőben párhuzamosan működik tovább.

Az SQ Invest befektetési szolgáltatója a nyilvános vételi ajánlatot május 15-én nyújtja be a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének. Ezzel párhuzamosan az érintett felek kérelmet nyújtanak be a Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) az összeolvadás jóváhagyására.

A tranzakció megvalósulása a GVH előzetes engedélyéhez kötött.

Bevásárlás
Bevásárlás FOTÓ: BIRTALAN ZSOLT
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.