A Fideszben is kínosnak érzik a trafikügyet

Annak ellenére, hogy már legalább félezer gyanús a trafikpályázatok közül, vezető kormánypárti politikusok a Népszabadságnak azt mondták: hétfő délelőtt a Fidesz–KDNP-frakciószövetség zárt ülésén Rogán Antal, aki a trafikügyről beszélt, utalást sem tett rá, hogy a győztes pályázatokat adott esetben felülvizsgálnák.

A Fidesz-frakció vezetője a jelenlévők elmondása szerint megerősítette az Orbán Viktor miniszterelnök, illetve Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár által elmondottakat: az évtizedes „múlttal” rendelkező, vesztes trafikosoknak felajánlják a pályázatok újbóli elbírálását, illetve valamilyen kompenzációt kapnak.

„Ez nem azt jelenti, hogy a győztes pályázatokat újrabírálják és a vesztesek lesznek a nyertesek. A győztes pályázatok sérthetetlennek tűnnek” – mondta el a véleményét az egyik vezető kormánypárti politikus, aki azt nevezte a legvalószínűbb forgatókönyvnek, hogy esetleg megemelik a trafikkoncessziók számát, és a vesztes „ős”-dohánykereskedők valahol a régi trafik „környékén” vagy a „szomszéd faluban” kaphatnak dohányárusítási jogot.

A felülvizsgálat, illetve a kompenzáció közel kétszáz vesztest, volt trafikost érinthet. Munkatársunknak kormánypárti képviselők „kínosnak” nevezték a trafikügyet, de a frakciószövetség ülésén azok is hallgattak, akik szerint botrányos a trafikügy, senki nem támadta sem Rogánt, sem Lázárt.

A vesztesek pályázatának az újbóli elbírálását fideszes és kereszténydemokrata képviselők szerint is azért szorgalmazza a miniszterelnök és a tanácsadói is, mert hiába módosították Cser-Palkovics András és Vas Imre javaslatára egy héttel ezelőtt expresszgyorsasággal az információs törvényt a közérdekű adatok megismerését korlátozva, Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos tudatta: a trafikpályázatokkal, illetve -szerződésekkel kapcsolatos információkra egy korábbi törvény érvényes, azaz nyilvánosságra kell hozni a részleteket.

Az pedig kínos lenne, ha kiderül: olyan üzleti tervet és pályázatokat pontoztak alá vagy nyilvánítottak vesztesnek, amelyeket győztesnek kellett volna nyilvánítani.

A régi és az új frakcióvezető, Lázár János kénytelen lemondani a hódmezővásárhelyi polgármesterségről, Rogán Antal maradhat a Belváros élén
A régi és az új frakcióvezető, Lázár János kénytelen lemondani a hódmezővásárhelyi polgármesterségről, Rogán Antal maradhat a Belváros élén
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.