Gyulay Zsolt: Aki politikát akar látni, az nyilván azt is fog

Ha valaki ebben az ügyben politikát akar látni, akkor nyilván azt fog – reagált Gyulay Zsolt, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit (NDN) Zrt. vezetője lapunknak arra a felvetésére, hogy a győztesek neveinek vizsgálatából politikai és üzleti körök egyaránt kirajzolódnak.

– Nyertek olyan egyszerű emberek is, akik nem ismertek a közvélemény számára, ám erről nem beszélnek – tette hozzá. Szerinte sok érdeksérelmet okozott a dohánykereskedelem átalakítása, amely most ilyen véleményeket szül. Más kommentárt az eredményekhez nem kívánt fűzni.

A cégvezetőnek tolmácsoltuk a bírálók azon szavait is, amely szerint egyszerű pénzkidobás volt az NDN felállítása, hiszen – a cég állítása szerint – a pályázat elbírálásában semmilyen munkát nem végzett, így ezt a tevékenységet jóval olcsóbban, akár a fejlesztési minisztériumon belül is el lehetett volna végezni.

Véleménye szerint a vállalatnak az volt a feladata, hogy a pályázati kiírást előkészítse és a pályázatokat befogadja, ezt a minisztériumon belül ennyi idő alatt lehetetlen lett volna végrehajtani. Mint megjegyezte: 16 ezer pályázatról volt szó, ennyit „érkeztetni” nem egyszerű feladat, ez kemény munka volt.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.