A GVH döntésére vár az Auchan

A cég vezetése bízik benne, hogy a versenyhatóságok engedélyezni fogják a Cora felvásárlását – közölte Dominique Ducoux, az Auchan Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Hozzátette: az Auchan és a Cora forgalmi számai alapján szerintük teljesen nyilvánvaló, hogy a fúzióval az Auchan nem kerül erőfölényes helyzetbe a magyar piacon.

Az ügyvezető ugyanakkor megerősítette lapunk korábbi értesülését, miszerint az Auchan március elején az uniós versenyhatóságnál nyújtotta be az összefonódás iránti kérelmét, ám a múlt héten Brüsszel megküldte a kérelmet a magyar Gazdasági Versenyhivatalnak (GVH) is. A GVH pedig napokon belül eldöntheti, hogy lekéri-e Brüsszeltől a döntés jogát.

Bár Dominique Ducoux az Auchan országos forgalmi adatait hozta fel érvként a fúzió engedélyezése mellett, úgy tudni, hogy a versenyhatóságok – Brüsszel már korábban, március folyamán vizsgálatba kezdett ez ügyben – külön-külön, azaz áruházanként is megvizsgálják, hogy fennáll-e a cégfúzióval az erőfölényes helyzet kialakulásának veszélye.

Így előfordulhat, hogy a májusra várható döntéskor bizonyos áruházaknál nem engedélyezik a fúziót. Erről a lehetőségről Dominique Ducoux úgy fogalmazott, abban az esetben vagy újra le kell ülniük a tárgyalóasztalhoz az eladó belga Louis Delhaize-csoporttal vagy „valamilyen más megoldást kell találniuk”.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.