Uj Péter: Az állami mobil

2011 karácsonya előtt három nappal el sem bírnék képzelni lelkesítőbb perspektívát egy állami mobilszolgáltatónál. A mi mobilunk. A tiéd, az enyém, mindannyiunké. Mint a magánnyugdíjkassza.

Nem kétséges, hogy a kormány szellemi erőterében turbuláló gazdasági szakértelem, amelynek nagy energiájú kisüléseit nap mint nap van szerencsénk élvezhetni, minden külső nehézség ellenére életre galvanizálja a céget, és újabb világraszóló sikernek leszünk tátott szájú tanúi ezen az igazán kemény piacon, ahol olyan, a mobilszakmában járatlannak talán még a magyar kormánynál is kevésbé nevezhető cég, mint a Vodafone, is veszteséges.

Ha igazán hiteles brandet akarnak építeni, akkor az új szolgáltatót a Rába leányvállalataként hozzák létre, és Rába Mobilkommunikációs Szolgáltató Zrt. lesz a neve, röviden: Rába Szol.

Hogy a posta vagy az MVM gründol majd, esetleg a kettő együtt, még nem tudni, egyik jobb választás, mint a másik, nekem különösen a posta vonzó, mert annak szolgáltatási minőségéről vannak gazdag tapasztalataim. Abban már most biztosak lehetünk, hogy az új cég, ha lesz, brutális erejű marketingosztállyal ront neki a konkurenciának, hatalmas reklámbüdzsével, jut majd mindenkinek, aki megérdemli.

(A napokban állt meg mifelénk az MVM kamionja. Valami kis roadshow, kampány, pár tízmillióért, hiszen az áramot népszerűsítni kell, nehogy sós kiflit vegyen helyette a kellően nem informált dolgozó, vagy Prada cipőt. Hát, mit mondjak, tapossák is egymást a környező tízemeletesek munkanélkülijei, órákig állnak sorban, csak hogy megnézhessék a kamionban folyó demonstrációt.)

Az erős és élénk vállalati kommunikáció azért is fontos, hogy néhány év múlva egy igazán hiteles és szakértő menedzser magyarázhassa majd a MÁV-tól kölcsönvett érvekkel, hogy hát azért is kéne az elengedett köztartozások és az előző évi tulajdonosi kölcsön mellé még ötvenmilliárdot betolni a cégbe, mert az állami mobilszolgáltató nemzeti kincs, és hova lennénk, ha az emberek nem tudnának állami céggel telefonálni, az maga lenne a pokol, a rettenetes, erkölcstelen kapitalizmus, a spekulánsok és a pénztőke világa, és aki kétségbe vonja egy igazi magyar, nemzeti mobilcég létjogosultságát, az a magyar érdek ellen dolgozik.

(Némileg megnyugtatna, ha a napokban bejelentené Szijjártó Péter, hogy igenis lesz állami mobilcég, abban a pillanatban biztosak lehetnénk benne, hogy valamiért elálltak a tervtől.)

Cser-Palkovics András megszakítja a laptopozást, és mobiltelefonál egy kicsit a parlament soraiban
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.