Podravka-ügy: már meghallgatták a Mol-vezetőket is?

Meg nem erősített információk szerint már a Mol vezetőit is meghallgatta a rendőrség a horvátországi Podravka-ügy kapcsán. A Mol vezetése teljesen tisztának tartja magát a vitatott tranzakcióban.

Piaci híreink szerint már a Mol vezetőit is meghallgatta a rendőrség a horvátországi úgynevezett Podravka-ügy kapcsán, de ezt lapunknak sem az olajcégnél, sem a Nemzeti Nyomozó Irodánál nem erősítették meg.

A Horvátországban felmerült hírek szerint a Mol az OTP-vel együttműködve azt támasztotta volna a részben állami tulajdonú Podravkának nyújtott, majd igen ködös célokra felhasznált hitel kifizetése fejében, hogy kisebbségi helyzete ellenére átvehesse az INA olajtársaság irányítását.

A hitelt az OTP közvetítésével kifizették, a Mol átvette az INA-irányítást, de a sajátos árukapcsolás vádját mind ez idáig nem sikerült bizonyítani. Mindazonáltal a botrány miatt a fűszergyártó tucatnyi menedzserét, illetve a kormánypárt egykori miniszterelnök-helyettesét is letartóztatták.

Az ügyről továbbra sem nyilatkozó Molnál értesüléseink szerint teljesen tisztának tartják magukat: egyszerűen hitelt nyújtottak a Podravkának, amelynek felhasználása körüli bonyodalmak horvát belpolitikai indíttatásúak, és a Mol nem emiatt vehette át az irányítást az INA felett – érvelnek.

A magyar olajcégnél úgyszintén cáfolják azokat a horvát sajtóvádakat, miszerint az INA-nál engedély nélkül foglalkoztatnának magyar munkavállalókat. A kinttartózkodáshoz bizonyos időtartamon belül nem szükséges engedély, míg efelett minden ott dolgozó rendelkezik a megfelelő papírokkal – állítják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.