Kivonul Magyarországról a Credigen

Fokozatosan felfüggeszti kereskedelmi tevékenységét Magyarországon a Credigen Bank – adta hírül az Index hírportál.

A főként áruhitelekkel foglalkozó cégnél lapunknak elmondták: a korábban szerződött kereskedelmi partnereiknél – ilyen a Tesco, a Media Markt, és a Extreme Digital – várhatóan az év végéig még lehet Credigen-áruhiteleket kötni, ám új ügyfeleknek szóló reklámokat már nem tesznek közzé, majd a meglévő szerződéseik lejártával felhagynak a hitelkihelyezéssel. Ezt követően a cég már kizárólag a kinnlevőségeinek a kezelésével fog foglalkozni, ami hozzávetőlegesen 3–4 évet tehet ki, mielőtt véglegesen kivonulnak a magyar piacról.

A francia anyacég, a Credit Agricole Consumer Financecsoport döntését ma hozták nyilvánosságra, indokként a Credigen Bank nem megfelelő nyereségtermelő képességét jelölték meg. A magyar áruhitelpiac ugyanis a lakossági hiteleknek csak elenyésző részét adja, a Magyar Nemzeti Bank ada tai szerint az utóbbi években nem tudott növekedni.

Várady Eszter, a Credigen kereskedelmi ügyvezetője szerint ez nem vonatkozott az áruhitelpiac második legnagyobb szereplőjeként számon tartott Credigenre: a cég tavaly 15,5 milliárd forintnyi hitelt helyezett ki, míg az idén az első két hónap alatt 3,3 milliárdot. Ez az előző év azonos időszakához képest 240 százalékos növekedés. A magyar vezető szerint az anyacég dönté sé ben inkább az játszhatott szerepet, hogy a hazai piaci pozíciójuk megőrzéséhez, illetve a továbblépéshez már igen komoly befektetésekre lett volna szükség.

A jelenleg 160 főt foglalkoztató Credigen Bank 1998-ban alakult, eleinte kizárólag áruhitellel foglalkozott, majd fokozatosan megjelent a személyikölcsön- és a hitelkártyapiacon is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.