Pintér Sándor cége őrizte Overdose álmát

Nehéz lenne megmondani, hogy a magyar csodalónak kikiáltott Overdose betegsége miatt mennyi pénzdíjtól esik el tulajdonosa, Mikóczy Zoltán, egy azonban biztos: van, akinek ilyen állapotban is hoz pénzt a paripa.

November közepétől ugyanis – ezt megelőzően tartóztatták le üzlettársával együtt a ló gazdáját Romániában – az Orbán-kormány volt belügyminiszterének, Pintér Sándornak a cége, a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. védte Overdose-t. A dolog szépséghibája, hogy az őrzést nem Mikóczy Zoltán rendelte meg, hanem a közpénzekből gazdálkodó Nemzeti Lóverseny (NL) Kft. A szerződés szerint két fegyveres őr napi 24 órában strázsált a ló mellett.

A lapunk által megismert dokumentumok szerint Pintér cége ezért napi közel 60 ezer forintot kapott, s miután megbízatása két hónapra szólt, nagyjából 3,6 millió forintot számlázhatott ki az NL Kft. felé. Vajtó Lajos, a vállalat vezérigazgatója az ügygyel kapcsolatban lapunknak azt mondta, hogy elemi kötelességük volt Overdose nyugalmának biztosítása, és ilyen módon a segítségnyújtás. – A ló és tulajdonosa rendkívül sokat tett a magyar lóversenysport népszerűsítéséért, Overdose ráadásul nemzeti kincs – érvelt Vajtó, majd hozzátette, hogy vannak erők, amelyek nem a vállalat fejlődésében, hanem a károkozásban érdekeltek, ezért ha szükségét látják, Overdose a jövőben is kitüntetett figyelemben és elbírálásban részesül. Megjegyezte: az elmúlt évben a NL Kft. így is 15-20 millió forintot spórolt az őrzési és vagyonvédelmi költségein. Ezzel együtt Vajtó Lajos szerint könnyen elképzelhető, hogy a felépülőben lévő állat hamarosan ismét testőröket kap. Cége ugyanis tárgyalásokat folytat szponzorokkal, akik finanszíroznák Overdose kamerás őrzését. Hogy ki lenne a szponzor és hogy a Civil vagy valamely más biztonsági szolgálat őrizné-e az állatot, arról a tárgyalások jelen állásában nem kívánt nyilatkozni a vezérigazgató.

A történtekkel kapcsolatban Mikóczy Zoltán, Overdose tulajdonosa érdeklődésünkre elmondta: látta, hogy a Civil szolgálat emberei őrzik a lovát, és örült is ennek, ám a szolgáltatást nem ő rendelte meg. Ennélfogva a szerződés tartalmáról sincs tudomása. Megjegyezte azonban, hogy bár nem kérte a külön védelmet, ha szükséges, az őrzés során felmerült költségeket kész kifizetni. Ilyen megkeresést azonban mostanáig nem kapott.

Még nem teljesen egészséges
Overdose kíséretet kapott
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.