Kínos: Rovarirtás és elbocsátás a magyar Allianznál

Őszi nagytakarításra és rovarirtásra hivatkozva kérte a kollégákat a levél, hogy az iratokat vigyék az irattárba. Két nap múlva sokan már az elbocsátásról szóló levelet kapták kézhez az Allianznál, ahol azt állítják: csak szerencsétlen egybeesésről van szó.

Átalakítja kárrendezését az Allianz Hungária, amely szerint ezzel az ügyfeleknek egyszerűbb és kényelmesebb lesz a dolguk, már nem ők mennek a biztosítóhoz, hanem annak szakértője hozzájuk. Információink szerint az átszervezés keretében a kárfelmérési tevékenység kiszervezését tervezi a biztosító.

A cégnél azonban mindez leépítésekkel jár. Úgy tudjuk, hogy a vezérigazgatóság pénteken értesítette az átszervezésről és létszámleépítésről a biztosító Gyáli úti és Hamzsabégi úti irodában dolgozó érintett alkalmazottait. Manapság nem számít meglepetésnek a leépítés a pénzügyi szektorban, ennek a lefolyása azonban igen.

Kedden az alkalmazottak levelet kaptak arról, hogy a hét végén őszi nagytakarítás és rovarirtás lesz "egyes budapesti irodákban" (a Gyáli, a Hamzsabégi úton és a Reitter Ferenc utcában), ezért az iratokat helyezzék el az irattárban, a személyes tárgyakat pakolják el, a fölösleges papírokat pedig selejtezzék le. Szerdán és csütörtökön erre készültek az érintett biztosítósok.

A péntek reggeli munkakezdéskor viszont azt tapasztalták: a Gyáli és Hamzsabégi úton a biztonságiakat felváltották, a zárakat lecserélték. Az ügyintézők fél kilenctől már nem tudtak belépni a számítógépes rendszerbe, e-mail üzeneteiket átirányították, a telefonokat kikapcsoltatták. Ezután az érintetteknek átnyújtották a leépítésről szóló tájékoztatást.

Az Allianztól kapott információk szerint a leépítésnek és a nagytakarításnak semmi köze egymáshoz, az pusztán szerencsétlen egybeesés. A nagytakarítás ugyanis más irodára is kiterjed Budapesten, olyanra is, ahonnan nem bocsátottak el senkit.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.