Mágia: 17 közműbírság 17 tárgykörben

Az elmúlt két év során 17 vizsgálati szempont alapján 17 fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a közműhivatal, 17 esetben viszont nem akadt probléma. Vajon véletlen-e ez a sok 17?
Tavalyelőtt és tavaly összesen 75 fogyasztóvédelmi ellenőrzést tartott a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a közműcégeknél - írja a hatóság. Két év alatt több mint 122 millió forint bírságot szabtak ki.

A vizsgálatok 17 tárgykörben zajlottak, többek között a lejárt hitelességű fogyasztásmérők, az egyedi fogyasztókat érintő szolgáltatás minősége, az ügyfélszolgálati irodák működése, a számlázási tevékenység, a szerződések kezelése, az üzletszabályzatok elérhetősége, az ügyfélszolgálatok működtetése és a szolgáltatásminőségi követelmények teljesítése témában.

Az eljárások során 17 esetben az elkövetett jogsértés miatt bírságot szabtak ki. Kisebb hibák esetén is azok kijavítására kötelezték a társaságokat. 17 esetben semmilyen szabálytalanságot nem találtak az ellenőrök. A MEKH idén is folytatja az ellenőrzéseket - rögzíti a hatóság.

Delejes ez a sok 17, de ismétlődése minden jel szerint csak véletlen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.