15 milliót adnak egy jó ötletre

Ötszáz hazai kkv valósíthatja meg egyedi fejlesztési programját és üzleti megoldásait azon a most indult uniós pályázaton, amely kevés papírmunkát és gyors döntést ígér az indulóknak. A versenyképes ötletekre 50 ezer eurós, azaz 15 millió forintos támogatást adnak Brüsszelben. A kritérium egyszerű, de a léc magasan van: a technológiai vívmánynak európai szinten piacképesnek kell lennie.

A március elsején indult Horizont 2020 (H2020) program keretében olyan kutatás és fejlesztéssel foglalkozó kis-és középvállalkozások pályázhatnak uniós pénzekre, amelyek Európa-szerte versenyképes új termékeket és szolgáltatásokat szeretnének beindítani – írja közleményében az uniós támogatás-felhasználásokkal foglalkozó MultiContact Consulting Kft. A kkv-k 2014 során összesen 25 millió eurós összegre pályázhatnak. Egy vállalkozás 6 hónapra kaphat 15 millió forintnak megfelelő eurót, aminek segítségével a pályázatban felvázolt ötletét valósíthatja meg.

A H2020 KKV Eszköz programja olyan területeken vár új, eredeti technológiai és üzleti megoldásokat, mint az infokommunikáció, biotechnológia, nanotechnológia, élelmezésbiztonság, fenntartható mezőgazdaság, biztonságos, tiszta és hatékony energia, intelligens, környezetkímélő és integrált közlekedés, éghajlatváltozás, öko-innováció, erőforrás-hatékonyság és nyersanyagok, valamint a biztonságos társadalmak.

A pályázó kkv-knak olyan tízoldalas pályázatot kell írniuk, melyben ötletük megvalósíthatóságát piaci adatokkal támasztják alá. A program komoly előnye viszont, hogy leegyszerűsödik a pályázás és az elszámolási rendszer, kevesebb lesz a papírmunka, és megszűnnek a szükségtelen ellenőrzések – állítja Pető Gábor, a MultiContact ügyvezetője. A pályázatokat már be lehet adni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.