15 milliárdra csökkent a Tigáz vesztesége

A Tigáz tavaly közel 15 milliárd forintos veszteséget ért el, ami jelentős javulás az előző évekhez képest. Az olasz tulajdonos továbbra sem igényel osztalékot.

Fabrizio Dassogno, a Tigáz Csoport magyarországi elnöke vezetésével tartotta meg éves rendes közgyűlését a Tigáz Zrt, melyen elfogadták a társaság éves beszámolóját - közli az olasz ENI tulajdonában lévő gázszolgáltató. A jelentésből kiderül, hogy a cég 2014-es működési eredménye (EBIT) 4,9 milliárd forint veszteséget mutat, míg a tárgyévi nettó veszteség 14,8 milliárd forint.

A bruttó üzemi eredmény (EBITDA) 3,8 milliárd forint veszteséget mutat. Az egyetemes fogyasztói létszám 1,19 millió fő. A társaság 1,1 ezer településen lát el földgázelosztói tevékenységet. 2014-ben összesen 1,14 milliárd köbméter földgázt értékesített a társaság a lakosságot és a kisfogyasztású cégeket magába foglaló egyetemes szolgáltatásban.

A 15 milliárdos veszteség jelentős javulás a társaság eredményeiben: a Tigáz 2012-ben 76 milliárdos, 2013-ban 36 milliárd forintos veszteséget szenvedett el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.