14,7 milliárdot kap a Malév

14,7 milliárddal emeli meg az állam a légitársaság tőkéjét, ezzel megoldották az esedékes tőkeemelést.

14,7 milliárd forinttal emeli meg a magyar állam képviseletében az MNV Zrt. a Malév tőkéjét. A tőkehelyzet rendezésében az orosz fél nem vesz részt. A magyar részből mintegy 9,4 milliárd forint különböző köz- és egyéb tartozások konverziója, míg  5,3 milliárd forint készpénz. Értesülésünket az MNV hivatalos közleménye megerősítette.

A készpénznek köszönhetően elhárultak a légitársaság napi finanszírozási problémái, ám a tavalyihoz képest lényegesen rosszabb utasforgalmi adatok ismeretében állítható: ez legfeljebb két-három hónapra oldja meg a finanszírozás kérdését, s biztosítja a Malév működését.

Mivel az év eleji állami tőkeemelés, s a tavalyi 24,4 milliárd forintos veszteség következtében a cég jelenlegi tőkehelyzete mínusz 14 milliárd körül van, e tőkeemeléssel a tulajdonos teljesítette a gazdasági társaságokról szóló törvény szerinti kötelezettségét, s pozitív tartományba emelte a saját tőkét.

– A társaság likvid forrásainak megfelelő mértékű biztosítása érdekében az MNV Zrt. a fenti tranzakcióval egy időben, újabb 5,7 milliárd forintos hitelt is nyújtott a társaságnak – írta a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. közleménye.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.