12 milliárdért kap stadiont Debrecen

Két év múlva már európai kupameccsek rendezésére alkalmas, húszezer férőhelyes stadionja lehet Debrecennek, 12 milliárd forintért. Minderre azért hoztak létre projektcéget, hogy a nagy stadionrekonstrukciók előtt megtapasztalhassák a buktatókat.

Két év múlva elkészülhet Debrecenben az új Nagyerdei Stadion, legalábbis a legfontosabb már megtörtént: projektcéget hoztak létre „az állami pénzből épülő létesítmény rekonstrukciójának megvalósítására”. Az erről szóló megállapodást Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, Horváth Gergely Domonkos, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója, Vígh László kormánybiztos, valamint Tauber Zoltán, a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK) vezérigazgatója látta el kézjegyével.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a debreceni Nagyerdei Labdarúgóstadion rekonstrukciójának megvalósítása érdekében létrehozandó projektcég megalapításáról szóló szerződést írt alá
2011.05.31. Budapest A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a debreceni Nagyerdei Labdarúgóstadion rekonstrukciójának megvalósítása érdekében létrehozandó projektcég megalapításáról szóló szerződést írt alá. A sajtótájékoztatón részt vett: Tauber Zoltán, a BMSK Zrt. vezérigazgatója Horváth Gergely Domonkos, az MNV Zrt. vezérigazgatója Kósa Lajos, Debrecen város polgármestere, Vígh László kormánybiztos Fotó:Kocsis Zoltán

- Magyarországon jelen pillanatban nincs olyan stadion, ahol maradéktalanul le lehet játszani egy európai kupameccset. A XXI. században el kéne érni azt, hogy a fővárosban és máshol is legyen egy-egy ilyen létesítmény - mondta Kósa Lajos, sietve hozzátéve, hogy természetesen továbbra is a Puskás Ferenc Stadion az első számú futball-létesítmény és prioritás.

Úgy vélte: a debreceni projekt kiváló tapasztalatszerzést is jelenthet a Puskás stadion átépítése előtt.A polgármester szavai szerint a nagyjából húszezres stadion 12 milliárdból újulhat meg.

Az állam így majd, egy sokkal nagyobb beruházás előtt megtapasztalhatja a buktatókat, a Puskás Ferenc Stadion ugyanis alsó hangon 60 milliárdba kerül majd – mondta Kósa Lajos.

A tervezés már kész, a munkák hamarosan kezdődhetnek. Kósa szerint a magyar labdarúgás számára az jelentené a következő lépcsőfokot, ha a bajnokságban meghatározó szerepet betöltő négy-öt-hat csapat mindegyikének hamarosan európai szintű stadionja lenne.

A projektcég egymillió forintos alaptőkével alakult, abban 51 százalék az MNV Zrt. tulajdonrésze, 39-et birtokol a BMSK Zrt., s 10 százalék pedig a debreceni önkormányzat tulajdona.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.