Pesti Broadway Fesztivál: operett, musical és klezmer

Operettel, musicallel és klezmer zenével várja a közönséget a  Budapesti Operettszínház évadnyitó rendezvényén, a Broadway  Fesztiválon pénteken és szombaton a teátrum előtt, a Nagymező  utcában.

A színház hagyományos rendezvényén pénteken 15 órakor kezdődnek a programok Csonka András műsorvezetésével: a színház  operett- és musical-előadásaiból kivetítőn láthatnak részleteket az  érdeklődők. Ezt követően a színház testvérpárjai lépnek fel: Peller  Anna és Peller Károly, Vadász Dániel és Vadász Zsolt, Vágó Bernadett  és Vágó Zsuzsi, valamint a "Mozart-fivérek", Dolhai Attila és  Mészáros Árpád Zsolt ad elő duettet.
A fesztivál ünnepélyes megnyitója után az operettszínház  primadonnái lépnek fel. Közösen koncertezik Kalocsai Zsuzsa, Fischl  Mónika, Kékkovács Mara, Geszthy Veronika, Lukács Anita, Mahó Andrea,  Bucsi Annamária, Sas Éva és Balog Tímea.

A Broadway Fesztivál mindkét napjára jut egy-egy lemezbemutató:  pénteken Náray Erika tavaly megjelent, Azt súgta a szél című  albumáról énekel, majd az Oltári srácok című musical fiúcsapata -  Dolhai Attila, Mészáros Árpád Zsolt, Bálint Ádám, Imre Sebastian,  Kerényi Miklós Máté, Mikola Gergő, Pirgel Dávid, Serbán Attila,  Szabó Dávid és Száraz Tamás - lép fel.

Az első napot este 8 órakor a színház operett- és  musicalsztárjainak popzenei kirándulása zárja.
Szombaton déltől ízelítőt kaphatnak az érdeklődők a színház  repertoárjából, 14 órától pedig Lőrincz Ádám feldolgozásában és  előadásában ismert musicalek dallamai csendülnek fel. Ezután  Suli-musical következik Lakner Bácsi Gyermekszínházának előadásában,  majd a Pesti Broadway Stúdió növendékei mutatkoznak be.
A színház Musical Együttesének műsorában, 15.30 órakor a csapat  minden tagja bemutatkozik erre az alkalomra készült produkciójával.  A blokkot a készülő Abigél című musical egy részlete zárja, Vágó  Zsuzsi és Földes Tamás előadásában.

Az évad másik bemutatójából, A víg özvegyből is ízelítőt kaphat  a közönség, majd lemezbemutató koncert következik: Musical Duett  című albumáról énekel Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán. A  Menyasszonytánc zeneszerzője, Jávori Ferenc délután fél 6-kor lép  fel együttesével, a Budapest Klezmer Banddel.
Az utolsó programban Kálmán Imrére emlékeznek, aki az idén lenne  125 éves. A fesztivál zárásaként a színház akadémistái adnak  koncertet a szerző slágereiből.

A rendezvényt követően a színház épületében tartják Kálmán Imre  Nagymező utcai szobrának felállításáért az "Együtt a szoborért..."  című gálaestet, amelyen az operettszínház teljes társulata részt  vesz. A művészek eddig tőlük még nem hallott dalokkal,  műsorszámokkal készülnek magyar operett- és musicalszerzőktől.
(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.