elkurtan

elkurtan

Lázár regisztrált

2013. szeptember 1-jén indul az előzetes választási regisztráció - jelentette be Lázár János, miniszterelnökségi államtitkár. Részletesen...

2013. szeptember 1-jén indul az előzetes választási regisztráció - jelentette be Lázár János, miniszterelnökségi államtitkár.

Részletesen elemezhetnénk az elöljáró beszámolóját, de e kóstoló éppen elég a Nemzeti Együttműködés Rendszerének jellemzéséhez. A politikus ugyanis lényegében ismertette a demokratikus politikai rendszer legfontosabb jogszabályainak orbáni verzióját. Kábé, ahogyan Egervári szövetségi kapitány rögzíti a hollandok elleni meccs előtt, hogy a kapuban Bogdán, előtte Juhász és Lipták.

Orbán Viktor leült a pályaedzőivel, s elmondta nekik, milyen taktikával áll ki a 2014-es választásokra, majd közöltette a döntést. Az illetékesek arra nem sok figyelmet vesztegetnek, hogy akadnak néhányan, akik csöppet többet képzelnek erről az országról, minthogy egy csapat fékevesztett nyolcadikos játszótere. Ezért nem röhögnek azon, ha a srácok elveszik a másodikos, szemüveges srác zsebpénzét a budiban, aztán vásárolnak a lóvéből egy szalámis zsömlét a büfében.

Azon persze már túl vagyunk, hogy bárki is meglepődjön e viselkedésen, mert mindenki megszokta: néhányan határoznak a legfontosabb ügyeinkről, s az érintetteket rohadtul nem érdekli, mit gondolnak a pártok, a polgárok, a kisebbségeket képviselő szervezetek és a kuvaszok az adott ügyről.

Orbán, aki a Csaba királyfiba ojtott Superman maskarájában lép föl, most épp a választási rendszerről döntött, de íratott már alkotmányt, oktatási törvényeket, továbbá tündérmesét is.

Az egészben az a megdöbbentő, hogy mennyire tehetetlen egy meglehetősen sokáig stabilnak tetsző demokratikus politikai rendszerrel tüntető országban a társadalom a rongálással szemben. A fékek és ellensúlyok felszámolása után semmiféle érdemi tiltakozásra nem futja: vagy azért, mert a közösség szereti ezt a szisztémát, vagy azért, mert olyannyira megszokta, hogy Lázár államtitkár akár az ország baltamúzeummá alakítását is bejelenthetné, s különösebb felzúdulást - a közösségi média hatókörén kívül - az sem okozna.

De az egésznek legalább annyi haszna van, hogy Lázár megint regisztrált arra a listára, amely a liberális demokrácia helyett Orbán-féle mutációt kiépítők nevét rögzíti. Azaz megint vett egy szalámis zsömlét a büfében.

Innen is gratuláunk.

2012.09.10 15:09

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.