Fedélzeti étkeztetés: az Alitalia az élen
Az alitalia-nak is kijár a sikerélmény néhány év vergődése után, ám most valódi elismerést kaptak a Global Travelertől: 36ezer törzsutas megkérdezése alapján a legjobb fedélzeti konyha díját kapták meg.
A “Best Airline Cuisine – díjat annak a légitársaságnak adják, amelyik a legjobb minőségű ételt kínálja az utasainak, s mivel ugye rövid távú economyn ez nem jön szóba, inkább a medium és a long-haul járatokat veszik figyelmbe a törzsutasok az értékeléskor, s természetesen leginkább a business class-t.
Namost, ez a mezőny igazán erős. Megnézheted például, mit ad enni a Lufthansa. De ott vannak a keletiek, a Qatar, a Singapore, az Emirates, akik a csillagot is feltálalják a business utasnak az égről, ha azt igényli, s még sorolhatnánk. Ebben a mezőnyben nyert az Alitalia, s persze mondhatjuk, hogy az olasz konyhával azért nem nehéz. Ez például az előétel, primi piatti...
Az utasok azonban a remek olasz fogások mellett a legelismertebb olasz tervezők által megálmodott kiegészítőket is figyelmbe vették. A Magnifica osztályon felszolgált menüket az olasz régiók hagyományai ihletik, összeállításukban az International chool of Italian Cuisine vezetője Gualtiero Marchesi chef segít. A menühöz leginkább illő borok kiválasztását az Olasz Sommelier Társaság felügyeli.