dailykohn

dailykohn

Sertésinfluenza - a baloldal utolsó esélye?

Pártszimpátia alapján döntenek az emberek Magyarországon arról, hogy beoltatják-e magukat a sertésinfluenza ellen, jóllehet többségük azt...

Pártszimpátia alapján döntenek az emberek Magyarországon arról, hogy beoltatják-e magukat a sertésinfluenza ellen, jóllehet többségük azt állítja, hogy nem áll senkinek a befolyása alatt, a maga akaratából határozza el, hogy kéri-e a szurit vagy sem.

Mindez az M1 Szólás szabadsága c. műsorából derült ki: megrendelésükre a Szonda Ipsos kérdezte az embereket az influenzával kapcsolatos véleményükről. 

Kiderült, hogy nem akarja beoltatni magát az új influenzavírus ellen a megkérdezettek két harmada! 

A legnagyobb arányban (86 százalék) a 18-39 év közöttiek utasították el az oltást, pártpreferencia alapján pedig a Fidesszel szimpatizálók (78 százalék). 

A felmérésben október 30-án 500 embert kérdeztek meg telefonon. Azok közül, akik nem akarják beoltatni magukat, a legtöbben (27 százalék) jobban félnek az oltás esetleges mellékhatásaitól, mint a betegségtől. Ugyancsak nagy arányban, 23 százalékban válaszolták azt, hogy általában elutasítják a védőoltásokat, míg 21 százalékuk úgy véli, hogy nem kapja el a betegséget.

A férfiak inkább azt válaszolták, hogy általában elutasítják a védőoltásokat, és bíznak benne, hogy úgysem kapják el a betegséget, míg a nők többsége, 34 százaléka a mellékhatások miatt aggódik. Ezzel párhuzamosan a válaszadók 58 százaléka már hallott a H1N1 vakcinával összefüggésbe hozott halálesetekről, súlyos szövődményekről.

A megkérdezettek 60 százaléka válaszolta azt, hogy maga döntött a kérdésben, nem hagyta magát befolyásolni, és 48 százalékuk szerint a pro és kontra érvek mögött inkább politikai érvek húzódnak meg.

Hát itt tartunk. Jó hír ez vagy rossz?

Ha ugyanúgy, vagyis pártszimpátia alapján nézzük a dolgot, mint ahogy a válaszadók tették, akkor a baloldal számára kifejezetten jó hír ez, mondhatni az utolsó esély tárul fel itt a valamennyi közvéleménykutató intézet és kocsmai törzsasztal vendégköre által már leírt szocialisták előtt. Kezdem sejteni, mi volt az MSZP szombati születésnapi jamboreejának látványos "csakazért is" hangulata mögött. Ők már tudták, amit mi tévénézők akkor még nem; ismerték a Szonda felmérésének eredményét. Az is lehet, hogy az MSZP vezérkara testületileg már rég beoltatta magát és ezért várják a tavaszi voksolást a biztos győztesek nyugalmával. Lehet, hogy a baloldali választási sejtekben javában megy a suttogó propaganda: elvtársak, irány az oltóhely? 

Mert ugye mi van akkor, ha tényleg beüt a járvány és tombolni kezd és tarol, mint az NDK kombájnjai? Az van kérem akkor, hogy

1. hullani fogunk, de úgy, hogy a mohácsi vész ahhoz képest utólag vígjátéknak tűnik majd;

2. főleg a Fidex-szavazók harapnak a fűbe,

3. a szocialisták, mellékhatásokkal bár, de túlélik ezt is, mint a rendszerváltást.

Hacsak. Hacsak a Fidex stratégái most észbe nem kapnak. 

De bíz észbe kapnak. Ők is néznek televíziót, és ők is elemzik a közvéleménykutatások eredményeit, még ha tagadják is ezt. 

Ezekben a percekben például, amikor én ezen a blogbejegyzésen körmölök, a Fidex vezérkara válságtanácskozást tart.

Pista wazze ezt elkúrtad!- Ezt elkúrtátok, nyitja meg OV a válságtanácskozást, és minden világos lesz. Felültetek, ti barmok ennek az ócska offshore Omninvest-hadműveletnek. Nem vettétek észre, seggfejek, hogy az a langaléta milliárdos dolgozta ki a mi megszívatásunkra az oltásellenes hangulatkeltés ördögi tervét. Győzelmi mámorban égtetek, és elvesztettétek az éberségeteket. Pedig nem megmondtam, hogy nincs lefutott meccs? De minket nem fog leteríteni ez a hazaáruló vörös vírus. Holnap elmegyünk és kikérjük azt a kibaszott oltást, és mindenki visz magával még egy embert. És mindenki mindkét karjába kér egyet. Annak a seggfej Mikolának pedig megparancsolom, hogy rendelje vissza a csahosait a kamarában, akik ki akartak nyírni bennünket. Mi majd jól elmagyarázzuk az embereknek, hogy már megint egy kommunista összeesküvés áldozatai lettek. Ezek már megint rárontottak a saját nemzetünkre. De mi nem hagyjuk, mi majd jól megmentjük a nemzetet. Csak ne ellenkezzenek. Rajtunk nem fog ki ez a disznó influenza. Sőt. Ha ügyesek vagyunk, és gyorsabbak leszünk, mint azok, a polgári oldal immunissá válik, és közben elfogynak a vakcina-készletek. Kitör a pánik, és akkor majd elmagyarázzuk a szegény félrevezetett  polgári magyar embereknek, hogy, a szocialisták ezt is elkúrták, ellopták, elprivatizálták, elhazudták, elcsalták, ezeknek ez sem volt elég drága. Igen, ez lesz a helyes  út! Hajrá, ismeritek a refrént. És köszönöm az értékes hozzászólásaitokat. Megyek, úgy érzem, mintha kicsit belázasodtam volna, és a torkom is kapar, sietek a háziorvosomhoz, ti pedig imádkozzatok, nehogy késő legyen. Ja és szóljatok az államfőnek, hogy megváltozott a pálya, nyomassa ő is az beoltós szöveget.  

2009.11.01 23:11

Ajánlott cikkek

Blogger


izsak

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.