dailykohn

dailykohn

Csakacsaka

Most, hogy lecsengőben van a kampány, a vezérürük elmondták, amit még el akartak mondani, gondoltam, én is elmondom, amit erről még nem mondtak...

Most, hogy lecsengőben van a kampány, a vezérürük elmondták, amit még el akartak mondani, gondoltam, én is elmondom, amit erről még nem mondtak el.

Csakacsaka.

Szerintem ez mindent kifejez.

Csakafidesz.

De miért is nem Kacsafidesz. Az csaka betűk sorrendjében más.

Csakazt szeretném, tudni, miért gondolja Orbán Viktor, hogy ha majd elfogy vasárnap a nyolcmillió szavazócédula csakarra lesz szükség, hogy elfoglalja, amit ilyenkor el lehet foglalni (minden távírópóznát példának okáért, és minden kilóméterkövet és minden árnyékszéket és minden mozgólépcsőt és minden mindent - persze az összes hatalmi pozíciót fent és lent), és attól kezdve csak hátra kell dőlni és minden jobb lesz, mert eljött az igazság órája.

És csak még azt nem értem, hogy miért gondolja, aki követi Viktor hívó szavát és egy vagy két x-et ad neki és pártjának, hogy most akkor majd tényleg minden jobb lesz vagy más lesz.

Orbán Viktor derekasan kampányolt, elképesztően sokat beszélt, csakarra nem adott választ , hogy a választások után

- is ki kell-e majd fizetni a villany-, a gáz-, a víz-, a csatorna-, a telefon-, a távhő-, a melegvíz-, a kötelező gépjárműbiztosítás-, a súlyadó-, az iparűzési adó-számlát?

- számít-e fel kamatot a bank, ha hitelt veszek fel, kéri-e a korábban felvett hiteleim után a törlesztőrészletet,

- olcsóbb lesz-e a tömegközlekedés,

- lefelé mennek-e maguktól a nyersanyagárak és fölfelé a fizetések, a nyugdíjak, az ösztöndíjak, a honoráriumok,

- visszautasítja-e a doktor a hálapénzt, mert olyan jól meglesz fizetve, hogy rosszullét fogja el, ha meglát egy borítékot,

- eltörlik-e az egyetemi felvételi vizsgát és a tandíjat és ingyen adják a tankönyveket általános elsőtől a diplomáig,

- megszüntetik-e az összes ügyintézési díjat az állami hivatalokban,

- mindenki munkához jut-e, ha dolgozni akar, és tisztességesen megfizetik,

- a képviselők az utolsó fillérig el fognak számolni a költségeikkel, nem fogadnak el kenőpénzt, bejárnak rendesen dolgozni a parlamentbe és az önkormányzatokba, meggdolgoznak a fizetésükért,

- megbüntetik-e, aki gyűlöletet szít, bántja - akár csak szavakban is - a zsidókat, a cigányokat, a melegeket, a nyomorékokat, a hajleszokat, az elesetteket,

- minden szebb, jobb, barátságosabb, tisztességesebb, humánusabb, Magyarország valamennyi  lakója számára élhetőbb lesz-e?

Azt már tudjuk, hogy ha mindenki elviszi magát, a rokonait, szomszédait, barátait, ismerőseit és a széklábat is vasárnap szavazni, és mindenki minden voksát csakafidesznek adja, akkor utána olyan lesz, mint 48, 56, 90 volt, ami nem az ötöslottó három tuti tippje (a másik kettőt tessék Vona Gábortól elkérni), hanem történelmi dátumok. Csakazt nem tudom, hogy pont ez hiányzott-e még nekünk, egy újabb nagy felfordulás.

Ám legyen, győzzön a Fidesz, de ne csaka.

Presser Gábor is megmondta: csak az jöjjön, aki bírja, aki tudja, hogy végig csinálja, csak az jöjjön, csak az jöjjön ... Orbán szeret idézni. Miért nem ezt vette át szlogenjéül? Sokkal hitelesebbnek látszott volna.

 

2010.04.09 00:04

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.