Tűz egy szentendrei táborban

Szerda délután Szentendrén tűz ütött ki az Izbégi Általános Iskola melletti parkban, egy üresen álló faházban, amely teljesen leégett. A lángok átterjedtek a szomszédos épületre, kigyulladt a közelben álló villanyoszlop is. A helyszínre érkező tűzoltók percek alatt eloltották a lángokat. Az eset valószínű okaként a gondatlan tűzgyújtást jelölték meg, a szándékos gyújtogatás sem zárható ki.

A területet korábban hosszú ideig használták diákok nyári táboroztatására. A felújításra nem volt pénz, így az ÁNTSZ 1998 óta nem engedélyezi használatát. Az elhanyagolt, bekerítetlen területet nem őrzik, a patak parti, gazdátlan faházakban gyakran vernek tanyát hajléktalanok. Bartha Gáborné igazgatóhelyettes szerint előfordul, hogy iskolások is bemerészkednek. Tüzet raknak, dohányoznak. Az elmúlt években többször is előfordult tűzeset.

Az intézményt fenntartó önkormányzat nemrég pályázatot írt ki a terület hasznosítására. A nyertes a Dunakanyar Gyermek Víziflotta lett. Az egyesület iskoláskorú gyerekeknek szervez elsősorban nyári szünidei programokat. Ha terveik valóra válnak, 2003 nyarától újra működni fog az egykor szebb napokat látott Parktábor.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.