Uzsorakölcsön miatt lövöldöztek Nyíradony-Tamásipusztán?

A nyíradony-tamásipusztai család gyanúja szerint az általuk felvett uzsorakölcsön miatt lőttek a házukra még csütörtökön éjjel - nyilatkozta Horváth József, a helyi cigány önkormányzat elnöke azt követően, hogy meglátogatta a családot és beszélgettek a történtekről.

Horváth József közölte: a család annak ellenére mondta ezt, hogy állításuk szerint a kölcsönbe kért pénzt és kamatait 40 ezer forintos részletekben visszafizették. Szerintük ugyanis nincs haragosuk, másra nem tudnak gyanakodni. A család 200 ezer forintot kért kölcsön egy uzsorástól, amiért 400 ezer forintot kellett visszafizetniük.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője azt mondta, pontban éjfélkor érkezett a riasztás a rendőrségre a házigazdától, hogy a házukra rálőttek. A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy a ház ablakán két lövés ütötte nyom látható, és a lakásban is több tárgy megrongálódott. Személyi sérülés azonban nem történt, annak ellenére, hogy a szobában két felnőtt és négy gyermek aludt.

Horváth József akkor elmondta: az érintett család kimondottan szegény, nincs haragosuk, békésen éltek a faluban. A család a támadás óta retteg, ugyanis nem tudják, kinek állhatott érdekében, hogy éppen az ő házukat támadják meg.   A megyei rendőrkapitányság tájékoztatása szerint több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt indítottak eljárást ismeretlen tettes ellen.

(MTI)

 

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.