Már nem csak egyesület a Magyar Gárda

Magyar Gárda Kft. néven új céget jegyeztetett be Schön Péter, a Magyar Gárda Egyesület egyik alapítója. A vállalkozás nyomozhat, mint az a másik is, amely követelésbehajtással is foglalkozhat.

Miközben a Fővárosi Bíróság szeptemberre halasztotta a Magyar Gárda Egyesület föloszlatásáról szóló pert, a cégbíróság bejegyezte a Magyar Gárda Biztonságtechnikai és Vagyonvédelmi Kft.-t - tudta meg a Népszabadság. A vállalkozás ügyvezetője és tulajdonosa Schön Péter, az egyesület egyik alapítója. A dokumentumok szerint a céget félmillió forint jegyzett tőkével hozták létre május végén. A társaság fő profiljaként a személybiztonsági tevékenységet jelölték meg, de szakmai középfokú oktatást, sport és szabadidő vagy kulturális képzést is végezhet. Utóbbiak felidézhetik a Magyar Gárda Egyesület által hangoztatott szándékot: ápolják a hagyományokat, gondozzák az emlékműveket, templomokat, hadi sírokat. A kft. a nyomozást is felvette tevékenységi körébe, mint ahogy a könyv- és a napilapkiadást is. Schön meglehetősen aktív cégalapító volt az elmúlt hetekben. Nemcsak a Magyar Gárda Kft.-t hozta létre, hanem a Terran Group Informatikai és Biztonságtechnikai Kft.-t is - ugyancsak félmillió forint jegyzett tőkével. Ennek a cégnek számítógép- és szoftver-kiskereskedelem a fő tevékenysége, de foglalkozhat nyomozással és követelésbehajtással is.

Azt egyelőre nem tudtuk meg, hogy a tulajdonoson, valamint a cég nevén kívül van-e összefüggés a vállalkozások és a Magyar Gárda között. Mint ahogy azt sem, hogy milyen munkákra, megbízásokra számítanak, és hogy terveik szerint kiket és milyen formában alkalmaznak majd. Vona Gábor, a Magyar Gárda Egyesület és a Jobbik elnöke csupán annyit mondott, hogy ha a kft.-ről van szó, akkor kérdéseinkkel Schön Pétert keressük. Az általa megadott számon azonban a cégek ügyvezetőjét tegnap nem értük el.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.