Újabb agrárcég Leisztinger birodalmában

Újabb céggel bővült a nagybefektető Leisztinger Tamáshoz köthető Arago Zrt. agrárportfóliója. A befektetési társaság ugyanis megvásárolta az elsősorban szarvasmarha-tenyésztéssel foglalkozó Zala megyei Fűzvölgyi Agrár Termelő Zrt.-t. A folyamat már korábban elindult, ám az Arago Zrt.-t, mint tulajdonost most vette nyilvántartásba a cégbíróság.

Zeitvogel János, az Arago Zrt.-hez tartozó Forrás Nyrt. vezérigazgatója a Népszabadságnak elmondta, hogy a mezőgazdasági portfólió új tagja az utóbbi cég konszolidációs körébe tartozó Alcsiszigeti Mezőgazdasági Zrt. tulajdonában lesz, ám ezt még a cégbíróság nem jegyezte be. Az igencsak régi hagyományokkal rendelkező Fűzvölgyi Zrt. újkori történetében az MFB Üzletrészhasznosító Kft. birtokában volt. (A cég jogelődjét, az Egyetértés Mezőgazdasági Termelőszövetkezetet még 1973-ban alapították.)

Az MFB-nél lapunkat úgy tájékoztatták, hogy 2003 után a társaság átkerült az ÁPV Rt.-hez. Ezt Zeitvogel János annyiban egészítette ki, hogy később a vállalatot a menedzsment vásárolta meg, az Arago Zrt. pedig velük kötött üzletet. Azt, hogy mennyiért sikerült megszerezni a Fűzvölgyi Zrt.-t, az vezérigazgató nem árulta el. Azt azonban hozzátette, hogy az új társaságnak nincs kiemelt helye az agrárportfólióban. A tervek szerint szeretnék beintegrálni a konszolidációs körbe és hatékonyan működtetni a továbbra is szarvasmarha-tenyésztéssel foglalkozó vállalatot.

A cégbírósági papírok is erre utalnak, bár némi változás azért akad. A korábbiaktól eltérően fő tevékenységnek a tejhasznú szarvasmarhák tenyésztését jelölték meg, amely így arra utal, hogy a "Leisztinger-csoport" a tejpiacon is megjelenik. A legfrissebb cégbírósági bejegyzés szerint nem egy szegényes társaságot szereztek meg, hiszen a társaság jegyzett tőkéje tavaly május óta 443 millió forint volt. A forgalom pedig a társaság elérhető mérlege szerint 2006-ban 712 millió, míg 2005-ben 762 millió forint volt.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.