"Dobogókő" az MSZP-frakcióban

Várhatóan az estébe nyúló tanácskozáson vitatják meg ma az MSZP-frakcióban azokat a terveket, amelyeket a pártvezetés és a kormány a múlt héten, a dobogókői egyeztetésen fogalmazott meg.

Gyurcsány Ferenc pártelnök-miniszterelnök Dobogókőn a munka- és beruházásösztönzés eszközei közt az adó- és járulékcsökkentést, a szociális rendszer átalakítását, a szakképzési programok folytatását említette. A monoki gyakorlatra utalva azt mondta, a munka nem lehet büntetés.

Úgy tudjuk, hogy a segélyezési rendszer tekintetében nem várható komolyabb vita, a segély helyett munka - programmal a többség egyetért. Általános vélekedés, hogy nem szabad a monoki gyakorlatot követni, vagyis a segély kifizetését nem lehet közmunkához rendelni. Tény ugyanakkor, hogy számos olyan képviselő van, akik úgy vélik: nem mehetnek el amellett sem, hogy a monoki gyakorlatot a választók többsége erősen támogatni látszik. Elsősorban az adó- és járulékcsökkentés lehetőségei válthatnak ki komolyabb vitákat. A mozgástér azonban igen szűknek látszik, miután a miniszterelnök közölte: a szociális rendszerek terhére nem lehet adót csökkenteni. A munkára rakódó terhek könnyítését azonban a képviselőcsoportban szinte mindenki támogatná.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.